Regió7

Regió7

Enramades a les Escodines enfocades a la pagesia i les persones ancianes

Fra Valentí Serra de Manresa hi participarà i s'homenatjarà mig centenar de veïns d'entre 80 i 106 anys

Carme Carrió, presidenta veïnal, i Francesc Sol, dinamitzador del pla comunitari Francesc Galindo

La tradició pagesa del barri i l'homenatge a la vellesa seran els dos pals de paller de la nova edició de les Enramades de les Escodines que el barri manresà celebrarà fins al 18 de juny amb els carrers enramats, com mana la tradició.

D'un programa molt divers destaquen dos actes. El primer és la xerrada que oferirà Fra Valentí Serra de Manresa, nascut al barri, a Cal Jan Pastor, de Santa Clara. Arxiver dels caputxins és un reconegut especialista en plantes medicinals i oferirà a la sala d'actes del Casa la conferència "Les tradicions remeieres dels Caputxins", dissabte a les 6 de la tarda.

La presidenta veïnal Carme Carrió i el dinamitzador del pla comunitari, Francesc Sol, van agrair a l'estudiós i científic la conferència que oferirà al seu barri, que és típicament pagès i defensa els vestigis que conserva d'"aquesta funció primària de desenvolupament humà", va dir Carrió, que va vincular l'amor per la terra a la salut i la longevitat.

Homenatge pendent

Precisament aquesta darrera circumstància ha fet que el segon plat fort de la festa sigui l'homenatge a la vellesa que se celebrarà el diumenge 18 de juny, a les 6 de la tarda, i a la qual s'han convidat 25 persones del barri amb edats compreses entre els 80 i els 90 anys i 24 entre els 90 i els 106.

Les persones assistents rebran un homenatge i un regal en una jornada amb espectacles, que comptarà amb servei d'acompanyament i que "trencarà estereotips sobre l'edatisme i posarà en primer pla la sort que tenim de comptar amb ells. Els hi devíem. Manresa té un deure amb la gent gran per satisfer", va explicar Carrió.

Ja hi ha hagut actes previs amb Dinar de Sant Mateu (cadascú es porta el seu) al carrer Aiguader, taller, caminada i una conferència de l'historiador Francesc Comas sobre Manresa i el riu.

Divendres, a les 9 del vespre, se celebrarà un dinar veïnal al carrer Escodines seguit de música per ballar i servei de bar a la plaça Sant Ignasi; dissabte a les 6 de la tarda, jocs al carrer Montserrat i, a la mateixa hora, espectacle infantil amb l'Os Mandrós, al carrer Divina Pastora, amb servei de bar, refrescos i entrepans de botifarra. A les 8 de la tarda, teatre musical amb Tal Com Som i a 2/4 d'11 de la nit actuarà l'Orquestra Kirtana.

La programació continuarà diumenge a 2/4 de 2 amb vermut musical. Ja a la tarda, a les 6, espectacle infantil "L'hort de can Pitrocs", amb la Cia Butai, al pati del casal; a les 7, xocolatada i a les 8 concert, tallers de cançons de tots els temps.

Compartir l'article

stats