Set tallers tecnològics al campus d'estiu del TechLab de la UPC Manresa

Ofereix un programa d’activitats al voltant de la ciència aplicada i equipaments avançats d’accés obert

Imatge d'activitat al TechLab Manresa de la UPC

Imatge d'activitat al TechLab Manresa de la UPC / Arxiu Particular

Redacció

El TechLab Manresa de la UPC ha preparat un seguit d’activitats dintre del Campus d'Estiu amb la voluntat de facilitar el coneixement i millorar l’orientació acadèmica de l’alumnat i del professorat de secundària. També s’han programat activitats adreçades a infants i al públic en general. El TechLab és una iniciativa oberta a la ciutadania i al territori que ofereix un programa d’activitats al voltant de la tecnologia i un equipament avançat d’accés obert.

Les propostes són aprendre a construir un cotxe dirigit, a programar, a experimentar a través de la química i a conèixer els minerals a través dels sentits. entre d'altres

Set Tallers

L’estudiantat d’ESO, batxillerat i cicles formatius poden apuntar-se als taller “Construeix el teu cotxe teledirigit” que es realitzarà del 26 al 30 de juny i al taller de “Programació d’aplicacions: Arduino, impressió 3D i Lego Mindstorn” que tindrà lloc del 3 al 7 de juliol, ambdós en horari de mat. En horari de tarda, i la mateixa setmana del 3 al 7 de juliol, es realitzarà el taller de “Disseny i impressió 3D: pensa i construeix màquines i prototips”

Els estudiants d’ESO que vulguin realitzar experiments curiosos basats en els reaccions químiques poden assistir al taller “Diverteix-te amb la química”. Aquest taller té una durada de 4 hores i es pots escollir un matí de la setmana del 10 al 14 de juliol.

Per als infants de primària, i amb la col·laboració amb el Museu de Geologia Valentí Masachs, hi ha el taller “Els minerals amb els sentits” que tindrà lloc el 23 de juny i on aprendran a identificar els minerals utilitzant els cinc sentits i també veuran el funcionament d’una talladora làser per fer una caixa on col·locar una mostra dels minerals.

Com cada estiu també es realitza el taller “Recursos de robòtica enfocats al nou pla d'estudis” adreçat a tots els professorat de secundària que vulgui crear nous continguts en els camps de la robòtica, l’electrònica, la programació d’aplicacions, la impressió 3D, i altres tecnologies emprades a les aules.

Finalment, i com a novetat d’aquest curs, el dia 30 de juny de les 17.00 h a les 20.00 h, es realitzarà el taller “Cianotípia: la química del blau i la teva imaginació”. El taller està adreçat a tothom i té com a objectiu entendre els principis de la fotografia d’una manera artesanal a través de l’experiència amb les materials.

Per a més informació i inscripcions cliqueu aquí.

Subscriu-te per seguir llegint