L’exregidor d’Ensenyament, Josep Gili (Junts), va alertar en el darrer ple municipal de la «mort anunciada» de la important subvenció de la Generalitat per al Pla Educatiu d’Entorn de Manresa, que facilita la realització d’activitats extraescolars i és una eina important contra la segregació.

El darrer curs va permetre disposar de 267.000 euros i els dos anteriors, de 245.000 euros cadascun d’ells, que han servit per contractar activitats que beneficiïn la cohesió social i l’èxit educatiu dels alumnes a base de generar oportunitats educatives i suport a l’alumnat més enllà de l’escola i fora de l’horari lectiu.

Gili va afirmar que els recursos estaven garantits «per un any» però després «no se sap què passarà». Va afegir que es tractava d’un programa que arriba i és efectiu per a molts alumnes i va subratllar la seva importància. Va encoratjar l’equip de govern d’ERC, PSC i Impulsem a que «es busquin els recursos allà on calgui, perquè si ens treuen aquests 260.000 euros ens quedarem amb els que teníem, que no arribaven ni a deu mil euros».

Crear oportunitats

La intervenció la va fer quan es va aprovar l’acord de mantenir la continuïtat del conveni de col·laboració signat amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per millorar l’equitat en l’accés a oportunitats educatives i a recursos que compensin les necessitats i les desigualtats de l’alumnat i les seves famílies.

El Pla Educatiu Entorn de Manresa es va iniciar el curs 2016-2017 i consisteix en un treball global dels centres participants, a nivell de ciutat, coordinats amb l’Ajuntament i el Departament d’Educació.

Les accions tenen com a objectiu comú una millor tractament de la diversitat de l’alumnat tot cohesionant-la amb l’entorn proper.