La 21a edició de la Setmana de Jocs al Carrer de Manresa ha estat la més exitosa de les organitzades pel CAE fins ara, segons valoren els seus organitzadors. Després de tres edicions consecutives condicionades pel context de pandèmia i les restriccions sanitàries -al 2020 i 2021- i per una meteorologia adversa – al 2022, amb pluges gairebé diàries- aquest any la Setmana de Jocs al carrer ha pogut lluir tot el seu potencial.

Durant cinc dies complets el CAE ha proposat 8 espais de jocs, 7 a les tardes i un a les nits. Tots ells, afirmen des del CAE, han tingut una molt bona acollida, amb una molt alta participació. El nou espai incorporat aquest any -l’espai Manresa 1522 amb jocs de taula centenaris i mil·lenaris- "ha resultat ser un encert i, a més a més del públic habitual de la Setmana de Jocs, també ha atret força persones encuriosides per l’aprenentatge d’algun dels jocs que diàriament s’hi presentaven", com l’aualé africà, el backgammon, el yut coreà i el joc viking del tablut, a càrrec de Lluís Pinyot, Jean-Philippe Roy, Dominique Dumeste i Nasi Muncunill, respectivament-. La primera valoració que se’n fa és que la incorporació d’aquest espai tancat no ha desentonat amb l’esperit de la Setmana de jocs, consistent en promoure el joc al carrer.

Pel que fa als altres espais de tarda, la programació estable de cada plaça -jocs de taula a Sant Domènec, jocs infantils a la Plaça Major, jocs populars i tradicionals a la plaça del Mercat, jocs de destresa a la Plana de l’Om, jocs per aire, malabars i equilibris a la plaça Europa i jocs simbòlics a la placeta de la Mel- s’ha complementat amb activitats puntuals, que han permès gaudir d’una major diversitat de joc. La participació de Mateu Comellas i Oscar Garcia -amb baldufes i jocs tradicionals-, el grup de bridge de Manresa -amb el joc de cartes del bridge-, Dominique Dumeste -jocs de taula infantils-, el Lab0-6 de la UManresa -jocs d’experimentació- i La Crica -amb activitats de malabars i equilibris- han ofert la possibilitat de jugar amb persones i entitats molt expertes en cadascuna d’aquestes tipologies de joc.

Enguany, la participació a les nits "ha estat màxima, fins al punt que les nits de divendres i dissabte s’han aplegat a la Plaça Major al voltant de 200 persones cada nit jugant a jocs de taula, ocupant la totalitat de les taules i cadires disponibles", fan notar des del CAE. Una altra de les novetats d’aquesta edició ha estat allargar fins a les 2 de la matinada la darrera de les Nits de Joc. Diuen que també ha estat "un encert", ja que a l’hora de tancar, encara hi havia més de 150 persones jugant a la plaça.