Regió7

Regió7

L’ascensor de l’escola La Font s’ha ajornat per un canvi de plans d’Educació que va fallar

La renovació de la coberta a la Renaixença és previst que quedi enllestida per Nadal, segons la directora dels serveis territorials a la Catalunya Central

Imatge d'arxiu de l'escola La Font de Manresa ARXIU/OSCAR BAYONA

Les escoles La Font i Renaixença de Manresa han començat el curs 2023-2024 amb les obres que s’hi han de fer, que la Generalitat i l’Ajuntament van anunciar en roda de premsa el febrer passat, pendents. En el cas de l’ascensor de La Font, un canvi de plans d’Educació per pagar les obres que no va anar bé ha obligat a ajornar el projecte fins al curs vinent. A la Renaixença, no serà fins a Nadal, ha informat aquesta setmana Gemma Boix, directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, que estarà acabada la coberta del gimnàs.

Demanada per aquesta diari, Boix ha explicat que, inicialment, com es va dir en la roda de premsa del febrer passat, la idea era pagar l’ascensor mitjançant un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat en què es repartien el cost al 50%, però, «poc després, va semblar que podíem tibar d’una subvenció europea [els fons REACT-UE, dels quals es va parlar en aquella roda de premsa] i que, per tant, ens permetia alliberar» els diners que havia de posar la Generalitat per a l’ascensor «per destinar-los a altres necessitats, i això va fer que aturéssim el conveni» amb l’Ajuntament. Un cop aturat, no es va obtenir la subvenció però ja s’havia fet tard per licitar les obres, de manera que havien de començar amb els alumnes al centre. «Es va fer una reunió Ajuntament, Departament i direcció del centre, que va dir que preferia estar un curs més sense ascensor i esperar». Segons Boix, «licitarem, ara ja sí, el mes de gener per poder fer les obres de l’ascensor durant l’estiu del 2024».

Quant a la coberta del gimnàs de la Renaixença, retirat tot l’amiant abans de l’1 de setembre, quan «els docents van arribar al centre», si no s’ha pogut fer abans, informa, és perquè «les licitacions van lentes. Depeníem d’un permís del departament d’Empresa i Treball per poder fer la retirada d’aquest amiant. El vam agilitzar tant com vam poder, vam aconseguir tenir el permís a principis d’agost, però, quan ho vam comunicar a l’empresa, ens va dir que ja havia planificat l’inici de la retirada a finals d’agost i que no ho podia avançar». Executada aquesta part, «s’anirà fent la teulada al llarg d’aquest trimestre. Calculem que per Nadal ja estarà feta i, per tant, el gener ja podran utilitzar» els dos espais afectats; el gimnàs i el menjador que, temporalment, ocupa l’aula d’informàtica i una de polivalent al tercer pis de l’escola.

Compartir l'article

stats