El president del grup municipal de Junts a Manresa, Ramon Bacardit, ha instat ERC, PSC i Impulsem a crear un servei d’atenció als afectats per ocupacions. Ho va fer en una compareixença de premsa per explicar les mocions i preguntes que portaran al ple de dijous.  

Bacardit va voler presentar el seu partit “com la veu de les preocupacions de la ciutadania que no troba els mitjans per fer-ho públic”. En aquest context, el president del grup va començar assenyalant “una de les problemàtiques que afecten més la ciutat: les ocupacions d’immobles”. De fet, Bacardit va ser víctima d’un intent d’ocupació del seu pis per part de dues persones fa una setmana. Per aquest motiu, i després de rebre informació de testimonis que han passat pel mateix cas, el líder de Junts a Manresa ha proposat al Govern Municipal crear un servei d’atenció als afectats per ocupacions que estigui vinculat a la regidoria d’Habitatge. “Proposem que sigui a través d’un conveni amb el col·legi d’advocats i que estigui directament al servei dels ciutadans i les comunitats de veïns”, va afegir. 

El president del grup va posar el focus en la defensa del ciutadà davant unes ocupacions que “sempre són il·legals” i que han de tenir “resposta de l'Administració”. “En cap cas s’ha de carregar aquesta problemàtica a l’esquena del ciutadà que té una propietat habitable. La propietat és un bé fonamental i un dret a preservar en la nostra societat del benestar”, va dir 

La segona moció que va presentart Bacardit va relacionada amb la compaginació de la Fira Mediterrània amb les terrasses dels bars. “La restauració és un sector que beneficia la ciutat i el comerç. Per això demanem que la Fira Mediterrània sigui compatible amb les terrasses dels bars. El tram entre Crist Rei i Sant Domènec s’han de retirar les terrasses. Hi ha hagut converses al respecte, però avui dia el tema no està resolt”, va lamentar Bacardit. 

En relació amb les preguntes que plantejaran al ple, una d’elles va relacionada amb el mencionat tema de les ocupacions. Bacardit va fer esment de l’incendi en un edifici al carrer de la Pau que va obligar a desallotjar nou habitatges. Arran d’aquests fets, la qüestió que formularan els juntaires és la de “com és que hem hagut d’arribar a un incendi i posar en risc la vida de ciutadans després de tants mesos de queixes i activitats il·legals a l’edifici?”.

Les dues últimes preguntes les van formular les regidores Mònica de Llorens i Maria Mercè Tarragó, que també van assistir a la roda de premsa. La primera va tractar l’anunci del govern de la ciutat que la Generalitat licita la redacció del projecte del nou Arxiu comarcal i municipal al carrer Baixada Dels Jueus, darrere de l’ajuntament. Sobre aquest tema, de Llorens va qüestionar la idoneïtat de l’emplaçament “pel valor del llegat jueu” que hi ha en aquella zona. Durant el ple de dijous es preguntarà sobre el motiu d’aquesta decisió i si està previst que hi participin altres entitats relacionades amb el patrimoni de la ciutat.

Finalment, Tarragó va parlar del tancament de comerços a Manresa, molts dels quals eren “històrics”. La regidora a l’oposició de Junts preguntarà sobre les raons que han portat molts establiments a tancar i les accions que s’han dut i es duran a terme.