Regió7

Regió7

Compte enrere per tancar el pàrquing de l’estació d’autobusos de Manresa temporalment

Metrovacesa, responsable de la promoció de pisos Nova Alcoholera, anuncia que farà cales a l’aparcament, en traurà la pèrgola que omple d’excrements de colom el terra i en retirarà la barrera d’entrada

El pàrquing quedarà tancat de 3 a 4 mesos i reobrirà reduït a la meitat 

El precinte a voltant de la pèrgola de l’estació d’autobusos; al fons, l’aparcament, ahir Mireia Arso

Avís per als conductors que utilitzen habitualment l’aparcament de l’estació d’autobusos de Manresa. En una data propera pendent de concretar, les obres d’urbanització lligades a la promoció de pisos Nova Alcoholera que faran al costat de l’estació comportaran el tancament total del pàrquing durant tres o quatre mesos, tal com han informat fonts de Metrovacesa, promotora dels dos nous blocs de pisos. Posteriorment, quan torni a obrir l’aparcament, ho farà reduït a la meitat pel que fa a la capacitat. Passarà de tenir 120 places a una seixantena. 

A l’estació d’autobusos un precinte envolta la part on habitualment aparquen les motos i avisa que hi ha obres els dies 18, 19 i 20. Hi posa d’agost, però vol dir de setembre; és un error. Aquest espai és on hi ha la pèrgola que han fet seva els coloms, que fa anys que omplen el terra d’excrements. Regio7 se n’ha fet ressò en més d’una ocasió per la insalubritat que genera, però ni la Generalitat, que és la propietària de les instal·lacions -que té en concessió Transports Castellà SA des del 1998, amb una durada de 50 anys- ni l’Ajuntament, de qui depèn el manteniment de la via pública, han fet res per solucionar-ho. 

Aquesta pèrgola anirà a fora i ja no es tornarà a posar. Igualment, també es retirarà, en aquest cas temporalment, la barrera que gestiona l’entrada dels vehicles al pàrquing, que quedarà tancat del tot per executar les obres d’urbanització lligades a la promoció de pisos Nova Alcoholera, atès que la meitat de l’actual aparcament, ara cedida a la Generalitat, forma part dels terrenys d’aquesta promoció que s’urbanitzaran. Prèviament, caldrà enderrocar la paret que ara separa el solar i l’aparcament. 

El primer de tot, les cales

Abans de tot això, el primer que es farà seran unes cales, que són les que, segons la promotora, han portat a precintar l’espai esmentat, on hi ha penjats cartells que avisen que no hi poden aparcar les motos. Una vegada executades aquestes cales, es retirarà la pèrgola, que no es tornarà a posar, han informat les fonts de Metrovacesa, perquè, quan l’aparcament quedi redimensionat, no hi cabrà. Es retirarà temporalment la barrera del pàrquing i ja es procedirà a les obres d’urbanització de la part de l’aparcament que ocuparà la construcció del bloc 2 de la promoció. Finalitzada la urbanització, es reobrirà l’aparcament, però ja ho farà amb unes dimensions més petites tenint en compte que, com s’ha dit, perdrà la meitat de la capacitat que té ara. 

La promoció Nova Alcoholera ocuparà tot el solar que queda entre el carrer de Sant Antoni Maria Claret i l’estació d’autobusos Manresa Alta. Per tal de restaurar i consolidar la xemeneia que hi ha de l’antiga fàbrica, que és un element protegit, fa un parell d’anys ja es va ocupar una part de l’aparcament. Una vegada completada aquesta part, fa un any es van iniciar els treballs d’enderroc d’una part de l’antiga fàbrica de licors, que va tancar el 1974. Aquest estiu han fet moviments de terra i ara es preparen per fer la part de la urbanització, per a la qual ja tenen la llicència, mentre que encara no tenen el permís d’obra per a la construcció dels pisos. 

98 pisos en dos edificis

La promoció de Metrovacesa, que ha adjudicat les obres a l’empresa constructora Garcia Riera, suposarà una inversió de 20 milions d’euros per construir 98 pisos repartits en dos edificis amb habitatges de 2, 3 i 4 dormitoris, amb preus dels 166.000 als 310.000 euros. Hi haurà aparcament soterrani i locals comercials als baixos. 3.500 m2 passaran a ser públics.

Tot i haver-hi el precinte, ahir les cales no havien començat. El que sí que estaven fent uns operaris és arreglar la teulada de l’edifici de l’estació a tocar de les escales al carrer de Sant Antoni Maria Claret, una obra que no té res a veure amb la de Metrovacesa

Compartir l'article

stats