Amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, l'Associació de Familiars de Malalats d'Alzheimer i Altres Demències organitza dimecres de la setmana vinent, dia 27 de setembre, una conferència a càrrec de Josep Maria Argimon, que va ser conseller de Salut coincidint amb la pandèmia per la covid. Porta per enunciat "Podem prevenir l'Alzheimer?" i tractarà sobre cap a on porta la recerca que es duu a terme d'aquesta malaltia. Argimon és director d’Infraestructures Científiques del Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC) de la Fundació Pasqual Maragall. L'acte tindrà lloc a l'auditori de La Plana de l'Om a les 7 de la tarda.

Abans, el divendres 22 de setembre, a les 8 del vespre, a la sala petita del Teatre Kursaal, hi haurà el muntatge Postals presents per a una mare absent, una mirada poètica a l'Alzheimer amb dibuixos amb sorra (Toni Ortiz), música (amb la pianista Elisenda Duocastella) i paraules (Pep Garcia). Les entrades es poden comprar a la web del Kursaal.

El dijous 28 de setembre, a les 5 de la tarda, al Cafè Miami, tindrà lloc el cicle "Alzheimer a l'hora del cafè", amb una conversa-cafè amb la periodista Pilar Goñi.

L'Associació de Familiars de Malalats d'Alzheimer i Altres Demències ho organitza amb l'Ajuntament de Manresa, el Teatre Kursaal, el gastrobar Miami.