Primera votació de signe diferent al ple municipal de l'Ajuntament de Manresa dels grups municipals que integren l'actual equip de govern. ERC va votar a favor una proposició del grup d'oposició Fem Manresa de suport als independentistes detinguts per protestar contra la Vuelta i per l’alliberament nacional dels Països Catalans; el PSC, en contra i Impulsem es va abstenir.

La proposició trasllada "tot el suport a les 4 persones represaliades i als seus entorns socials, polítics i familiars davant la ràtzia repressiva per part de policia, tribunals i l’Estat espanyol".

Mostra també tota la solidaritat amb totes les persones represaliades per l’organització i mobilització popular independentista i social.

La proposició aprovada denuncia que la repressió de l’Estat espanyol contra l’independentisme no s’atura per part d'un "Estat demofòbic i que nega els drets col·lectius com el dret a l’autodeterminació i persegueix la dissidència política espiant-la, empresonant-la i detenint-la".

Maniobre de propaganda

Manifesta que el dret a l’organització social, la mobilització i la protesta és inalienable i que qualsevol estat democràtic hauria de respectar. Denuncia l’intent de normalització espanyolista i la maniobra de propaganda política que ha estat el pas de la Vuelta Ciclista a España pels Països Catalans, sense que això impliqui l’oposició als esdeveniments esportius en si mateixos.

I reitera el compromís amb la llibertat del Poble català i amb la defensa dels drets de tots els ciutadans i ciutadanes, i manifesta la necessitat de resoldre el conflicte polític a Catalunya a través de l’exercici del dret a l’autodeterminació.