Junts per Manresa i el Front Nacional es van quedar sols al ple defensant les mocions que havien presentat perquè l’Ajuntament actuï contra el fenomen de les ocupacions d’habitatges a la ciutat.

Ramon Bacardit, de Junts, va advertir que des del punt de vista del seu grup municipal l’equip de govern d’ERC, PSC i Impulsem no estava defensant el dret a la propietat privada i això «ens aboca a situacions molt greus».

Bacardit va afirmar que mentre a la ciutat operen «màfies organitzades» l’Ajuntament «ni tan sols sap quants habitatges ocupats hi ha a Manresa».

Al seu torn, Sergi Perramon, del Front Nacional, va advertir que les mesures que el seu grup municipal plantejava i que el govern rebutjava eren «el resultat de mesos d’escoltar les víctimes». Perramon va dir que de les ocupacions «s’ha parlat molt i s’ha fet poc, tot i afectar famílies treballadores i als seus veïns».

Per part del govern, Jesús Alonso, regidor d’Habitatge, va voler deixar clar que «l’Ajuntament està en contra de les ocupacions i en cap cas es desentén ni es vol desentendre del problema». Alonso va dir que la possessió d’un habitatge sense tenir un títol legítim és un problema que «no resoldrem per adherir-nos a una moció o a una altra» i cal tenir en compta que «la legislació ens posa una cotilla bastant feixuga».

El govern treballa un document

L’alcalde Marc Aloy va afegir que el govern disposa d’un document molt treballat sobre aquesta problemàtica que es posarà en el coneixement dels grups municipals en els propers dies.

Per part de Fem Manresa, Roser Alegre va advertir que els discursos de Junts i del Front Nacional «estenen l’odi, l’individualisme i el classisme» quan, des del seu punt de vista, el que haurien de fer és deixar d’anar «en contra del dret a l’habitatge». Alegre va afirmar que la legislació ja protegeix la propietat privada i que ni Junts ni el Front nacional havien proporcionat ni una sola dada que avalés el seu discurs que la situació era més greu a Manresa que a altres ciutats.

Finalment es va rebutjar la proposició de Junts de crear un servei d’atenció als afectats per ocupacions que orienti i assessori als ciutadans particulars i comunitats de veïns i que es presti en col·laboració i conveni amb el Col·legi d’advocats de Manresa.

També va ser rebutjada la del Front Nacional per elaborar un pla municipal contra l’ocupació il·legal d’habitatges, a fi d’assegurar la devolució dels immobles als seus propietaris legítims.