Junts Bages es suma a la concentració que ha organitzat la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa i la plataforma No+Morts a la C-55 per reivindicar la necessitat que les comarques centrals del Bages, Berguedà i Solsonès, tinguin una autovia entre Manresa i Abrera que doni resposta a les necessitats de mobilitat d’aquestes comarques amb el Baix llobregat, així com permeti donar resposta a la mobilitat interna entre Monistrol de Montserrat i Manresa. Serà a les 5 de la tarda al punt quilomètric 26, a la cruïlla de Can Poc Oli (antiga discoteca Pont Aeri), 

Una reivindicació històrica

En un comunicat, Junts afirma que fa dècades que col·lectius professionals, empresarials i del teixit econòmic i social d’aquestes comarques estan reivindicant resoldre aquest dèficit, sense que el Govern del país hagi donat la resposta adequada. "Si ve és cert que des de fa 12 anys hi està havent un degoteig d’inversions en millores puntuals, aquestes intervencions es centren en la millora de la seguretat i per evitar accidentalitat greu. I és en aquest sentit que s’emmarquen la redacció de projectes que anuncià l’anterior Conseller de Territori, i que els departament està impulsant", afirmen. 

Segons Junts, "les intervencions de millora de la seguretat viària són necessàries i eren urgents, però no podem permetre que aquestes intervencions siguin ‘sedants’ per demorar el que necessita la comarca. Estem ja en condicions d’afirmar – perquè la realitat així ho demostra – que l’abaratiment del peatge de la C-16 o fins i tot el seu alliberament no solucionaran la congestió de la C-55 entre Manresa i Abrera". Ho afirmen per dos motius: "Perquè aquesta via ens uneix amb un pol econòmic i industrial de primer ordre com és el Baix Llobregat i perquè la generació de trànsit intern entre els municipis del Bages Sud fa que el desdoblament sigui inexcusable". 

Un suport polític intermitent

Junts considera que la determinació per part dels polítics municipals i comarcals per fer que el govern del país impulsi aquest desdoblament "ha estat poc decidida i en tot cas ha estat intermitent. Ara, Junts Bages, partit constituït fa poc més de dos anys, un cop constatat que la solució de la C-55 no passa per l’alliberament del peatge de la C-16 ni per un millor servei ferroviari (ambdues actuacions igualment imprescindibles), i davant les dificultats que la ciutat de Manresa està tenint pel seu desenvolupament i davant la seva degradació econòmica i social, es posiciona fermament per liderar políticament aquesta reivindicació social i econòmica i emplaça a la resta de partit polítics de la comarca a fer el mateix". 

Per tot això, i tal com ja ha fet en les darreres ocasions, Junts serà present a la concentració.