L'entorn de l'estació d'autobusos i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Manresa està canviant a tota velocitat. Ja es pot veure aquest punt neuràlgic de la capital del Bages sense la tanca de l'antiga fàbrica de l'Alcoholera.

L'enderroc de la tanca ha obert una nova perspectiva de l'espai, desconeguda pels centenars de persones que cada dia passen per aquest node de comunicacions.

Les obres corresponen a la intervenció per construir un centenar de pisos i reordenar l'espai públic entre la carretera de Santpedor i el carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Les obres faran tancar 4 mesos l'aparcament de l'estació de busos Francesc Galindo

Aparcament tancat 4 mesos

A partir de dimarts l'aparcament de l'etació de busos i FGC quedarà tancat a causa de les obres. Els últims dies, la promotora de l’obra, Metrovacesa, ha informat als negocis propers a l’estació d’autobusos del tancament del pàrquing d’aquestes instal·lacions, atès que molts clients, al marge dels usuaris del bus i del tren, el fan servir. 

El tancament del pàrquing suposarà reduir-ne les dimensions,  de manera que, quan reobri, passarà de tenir 120 places a tenir-ne la meitat. El motiu, tal com ja es va explicar, és que un bon tros de l’espai que ara ocupen els cotxes s’havia cedit a la Generalitat mentre no es feia res al solar on hi havia l’antiga fàbrica de l’Alcoholera. A partir del moment que ha arrencat el projecte per fer-hi dos blocs de pisos, la part del terreny cedida tornarà al propietari del solar, Metrovacesa, promotor dels pisos, que inclouran la urbanització de 3.500 m2, amb un jardí inclòs, destaca del seu projecte. 

En aquest espai es construiran 98 pisos Francesc Galindo