El consell d'administració de Mercabarna ha nomenat aquest dimecres el tinent d'alcalde de l'Àrea d'Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, i exalcalde de Manresa Jordi Valls Riera, nou president de l'empresa pública.

Tal com ha informat Mercabarna en un comunicat, Valls substitueix Montserrat Ballarín, que ha presidit l'entitat durant gairebé sis anys en dues etapes, del 2016 al 2017, i del 2019 al 2023. Nascut a Manresa i llicenciat en dret, Jordi Valls ha estat anteriorment alcalde de Manresa, conseller de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, president de l'Autoritat Portuària de Barcelona i director general del Grup Suez a Amèrica Llatina, fins que al setembre de 2020 va ser designat director general de Mercabarna.

Durant els 2 anys i 9 mesos al capdavant del polígon alimentari, remarca l'entitat, ha elaborat i desenvolupat un pla estratègic fonamentat en la sostenibilitat, creixement i resiliència del teixit empresarial del mercat i la generació de talent i innovació. El Consell d'Administració de Mercabarna el completen el vicepresident primer, Agustín García-Cabo Fernández, la vicepresidenta segona, Raquel Gil Eiroà, i 14 consellers més.