Càritas Manresa ha fet públic un comunicat en el qual explica que va "propiciar una trobada entre els grups promotors dels dos manifestos i de les dues convocatòries entorn del civisme, la inseguretat i la cohesió social" previstes a Manresa avui dimecres i demà dijous. Tot plegat, fruit de la baralla que hi va haver al Passeig de Pere III de Manresa fa un parell de setmanes entre dos grups de joves. La primera convocatòria, avui dimecres, és fruit de la reacció d'una cinquantena d'entitats, entre les quals hi ha Càritas, contràries a la manifestació contra la inseguretat a Manresa de demà.

L'entitat recalca que "per això ens vam reunir amb representants del col·lectiu Manresa Diu Prou, convocants de la manifestació de dijous, per conèixer-nos, explicar malentesos, compartir preocupacions, i buscar solucions amb una mirada ampla".

Segons la nota de Càritas, "els vam explicar que compartim amb ells la preocupació per la seguretat i el civisme, que han de millorar, i que des de diverses entitats socials i col·lectius de Manresa que treballem per una societat justa, cohesionada i sense violències, hem sentit la necessitat de fer una crida perquè, en nom de la seguretat, no es pugui fomentar el racisme a la nostra societat i per evitar retallades de drets".

"La solució del problema no és només repressiva"

"Un dels aspectes fonamentals que els vam exposar és que la solució del problema no és només repressiva o policial. Que cal afrontar els problemes des de les seves causes, que són bàsicament socials, de desigualtats, de precarietat, de pobresa, de salut, de manca d’arrelament, de falta d’accés a l’habitatge, a la formació, o de desestructuració familiar. I resoldre aquests problemes és una tasca a fer des de molts nivells de la societat. No només de la policia. Cosa en la qual vam estar d’acord".

Explica que "hem rebut des de Manresa Diu Prou un compromís explícit contra el racisme i a incorporar contingut de cohesió social en el seu manifest", cosa que, efectivament, van explicar ahir que tenien la intenció de fer.

"Agraïm la seva voluntat de buscar consens amb noves incorporacions al manifest, que són positives per la ciutat i les reivindicacions ciutadanes".

Publicació contra Càritas l'endemà de la trobada

Càritas afegeix que "no podem donar suport a la manifestació del dia 5 i menys en aquests moments en què s’estan incomplint els drets dels menors en les batudes dels nostres carrers. També ens ha entristit com es malmet el bon clima de diàleg creat, en veure a les xarxes socials unes publicacions de Manresa Diu Prou, una d’elles amb el títol 'Càritas se n'adona de les bestieses que ha dit' fent un atac duríssim i immerescut contra la nostra entitat social".

Et pot interessar:

Entre d'altres, el comunicat de Manresa Diu Prou, publicat ahir dimarts, l'endemà de la reunió amb Càritas, que va ser dilluns, fa constar sobre l'entitat que "estaria molt bé, ara que ja ens coneix, que aquests esforços que ha fet servir per difamar-nos, tingués la valentia de fer-los servir per rectificar i restaurar-nos la dignitat".

Malgrat tot, el comunicat remarca que "Càritas Manresa sempre estarà oberta al diàleg".