La regidora de Junts per Manresa Mònica de Llorens va demanar, en el ple municipal, com havia anat perquè s'hagués penjat una bandera palestina a l'Ajuntament i l'alcalde Marc Aloy va explicar que aquest fet havia succeït sense permís.

Va ser durant la concentració a la plaça Major en favor de Palestina. Dues persones van entrar dintre de l'edifici consistorial, van accedir a la planta d'alcaldia, van obrir un balcó i van deixar penjada una bandera de Palestina.

I si hagués estat israeliana?

La regidora de Junts també va plantejar què hauria pogut passar si s'hagués desplegat al balcó de l'Ajuntament una bandera israeliana. 

L'alcalde Marc Aloy va afirmar que no hi havia "cap permís" per fer-ho i que ell mateix va advertir a les autores del fet que "no podia tornar a passar i que si passava prendrem les decisions necessàries".

Les afirmacions es van fer durant el debat de les mocions presentades sobre la invasió israeliana de Gaza. Fem Manresa va presentar una moció amb el títol “En suport a Palestina i de condemna al genocidi d’Israel contra la població palestina”, que demanava, entre altres, adherir-se a la campanya civil internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel, mentre que ERC i PSC van presentar com a sobrevinguda una moció amb títol “Per un alto el foc a Gaza i per la pau entre Israel i Palestina”. 

La proposició de Fem no va prosperar en rebre només el vot dels tres regidors del grup proposant, mentre que la moció d’ERC i PSC sí que va ser aprovada amb els vots d’aquests dos partits.