Regió7

Regió7

La companyia crea un pla per prevenir incidències relacionades amb els fenòmens meteorològics extrems

Ferrocarrils invertirà 36 milions d’euros en accions per millorar les vies, reforçar els talussos o revisar les xarxes elèctriques i de telecomunicacions

Les travesses velles apilotonades en un marge de la via, en els treballs de Rodalies MIREIA ARSO

Les companyies ferroviàries cada vegada mostren més preocupació per les incidències que poden provocar els fenòmens meteorològics extrems a conseqüència del canvi climàtic. En aquest sentit, el president de Ferrocarrils, Antoni Segarra, explica que el pressupost destinat a preparar la infraestructura pels episodis de temporals de pluja o vent cada vegada ocupa una part més important de les inversions de la companyia. De fet, Ferrocarrils ha elaborat un Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic, que té prevista una inversió de 36 milions d'euros per a actuacions a desenvolupar fins al 2026.

"El canvi ens obliga a actuar amb ciència, coneixements i inversió. Ara tenim sobre la taula una sèrie d'accions que es posaran en marxa en els pròxims tres anys, però és evident que, si continuem tenint episodis extrems, haurem de redimensionar el pressupost destinat a combatre els efectes del clima", assegura Segarra. Per exemple, recorda episodis de riuades, o temporals recents com el Glòria, "que tenen la capacitat de provocar greus incidències en el desenvolupament del servei, de forma que hem d'estar preparats per aquests escenaris".

El document de Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic de la Infraestructura Ferroviària de FGC sorgeix a partir d'una diagnosi de vulnerabilitat de les infraestructures front al canvi climàtic elaborada prèviament per Ferrocarrils. A més de la instal·lació de travesses amb tacons, altres accions del pla per reforçar la resistència lateral de les vies són pintar carrils de color blanc, per tal d'afavorir una disminució de la seva temperatura, o aplicar resina al balast, que és la grava que hi ha al voltant de la via, per solidificar-lo i aportar més robustesa al conjunt de la plataforma viària.

El pla també preveu actuacions per prevenir incidències davant de pluges intenses, ratxes de vent fort, glaçades o sequera. D'aquesta manera, incideix en el reforç d'actuacions de manteniment com la protecció de talussos i vessants, la revisió d'obres de drenatge, el manteniment de catenàries i la supervisió de les xarxes elèctriques i de telecomunicacions, tant de les vies com a les estacions.

Tal com explica Segarra, les accions s'emmarquen dins del "compromís per continuar donant un servei de qualitat a les persones usuàries amb l'objectiu d'assegurar la robustesa de les instal·lacions i la fiabilitat i la puntualitat del servei".

Compartir l'article

stats