Antoni Erro, expresident de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa (FAVM), que des de dissabte passat porta una gestora provisional, després que la comissió executiva sortint encapçalada per Erro decidís dimitir, ha volgut puntualitzar alguns temes un cop fora de l’ens veïnal. Ho ha fet a través d’una xarxa social. Principalment, ha destacat que «estaria bé que algunes persones que encapçalen entitats veïnals de Manresa revisessin els seus posicionaments ètics davant la corrupció». 

En els seus missatges, Erro fa referència a persones que en el seu dia van donar suport a l’extresorer de l’Associació de Veïns de Passeig i Rodalies que, com va explicar aquest diari el passat 3 de novembre, va desviar 45.000 euros de la secció d’enterraments de l’entitat veïnal. Una vegada descobert el pastís justament per Erro, a qui va alertar una funerària perquè l’esmentada associació li devia tots els serveis dels anys 2019 i 2020, el tresorer va tornar els diners de manera esglaonada i al cap d’un temps. 

Erro explica que «avui inicio un procés de desintoxicació veïnal» i envia els seus «millors desitjos» a la gestora provisional sorgida en l’assemblea general extraordinària celebrada dissabte passat on, davant del fet que no es presentés cap candidatura, es va decidir (tal com va explicar aquest diari l’endemà i ja havia avançat que segurament passaria), constituir una gestora amb vuit membres de sis barris que s’encarregaran de buscar l’equip que pugui liderar la FAVM.

Erro retreu que les persones a les quals demana que revisin «els seus posicionaments ètics davant la corrupció», «amb l’ajuda d’algun altre amic/amiga del moviment, són els que han estat els darrers dos anys dedicant-se a torpedinar l’executiva de la FAVM, que va presentar la seva renúncia ahir» [dissabte per als lectors].

Lamenta que «vivim en un país on encara riem les gracietes als espavilats» i desitja «llarga vida al (honest i, per sort, majoritari) moviment veïnal manresà». 

Erro i la resta de la comissió executiva de la federació de barris van anunciar que plegaven dos anys abans del previst i en van culpar el desgast que els ha generat l’afer econòmic a Passeig i Rodalies i, també, un tema laboral de caràcter més intern. Alguns membres veïnals, sempre segons Erro, van intentar tapar l’afer del tresorer i que ell l’ignorés, i van fer tot el possible perquè fracassés l’executiva per protegir i donar suport a la treballadora afectada en l’esmentat conflicte laboral.  

Dissabte es va obrir una nova etapa a la federació de barris.