El divendres 24 de novembre, el Casal Cívic i Comunitari Manresa-El Castell celebrarà el seu 40è aniversari amb una jornada festiva que arrancarà a les 17:30 h a la plaça Neus Català (Crist Rei). D’allà, es farà un recorregut a peu fins a arribar a les 18:30 h al Casal Cívic i Comunitari, al carrer Circumval·lació, número 60.

A l’acte commemoratiu participarà el director general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials, Xavier Godàs i Pérez, així com també s’espera l’assistència d’alguna autoritat de l’ens municipal.

El Casal Cívic i Comunitari Manresa-El Castell convida tothom a participar de les activitats i el refrigeri que es faran. Amb el lema “40 anys construint Casal amb tu, 40 anys construint comunitat plegats/es” es vol remarcar la importància de l’àmbit comunitari com a motor de cohesió social.

Què és un Casal Cívic i Comunitari?

Els casals cívics i comunitaris són un tipus d'equipament cívic de la Generalitat de Catalunya amb la missió principal de vertebrar la comunitat, a fi d'afavorir la cohesió social, l'equitat, l'arrelament i el sentiment de pertinença al país, i de promoure la transmissió de valors cívics que permetin millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l'abast de tota la comunitat.

La xarxa d’equipaments cívics i comunitaris està formada pels casals cívics i comunitaris, els hotels d’entitats i les cases del mar, així com per les ludoteques que siguin titularitat de la Generalitat de Catalunya.