Ayuso, en contra de la retirada del nom de la manresana Assumpció Balaguer d'Alpedrete

"Ni censura, ni esborrament, ni sectarisme ideològic. La cultura ha de ser lliure i plural", ha escrit la presidenta madrilenya en una publicació a X

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso / ACN

EFE

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat aquest dilluns que està "totalment en contra" de la decisió de l'alcalde popular de la localitat madrilenya d'Alpedrete de retirar els noms de l'artista manresana Assumpció Balaguer i Paco Rabal del municipi.

"Des de Comunitat de Madrid i PP de Madrid estem totalment en contra de la decisió", ha escrit Ayuso a la xarxa social X (abans Twitter), en un missatge en el qual assegura que ha demanat a l'alcalde popular d'Alpedrete, Juan Rodríguez, una rectificació "davant aquest error tan gran". "Ni censura, ni esborrament, ni sectarisme ideològic. La cultura ha de ser lliure i plural", ha escrit la presidenta madrilenya.

El dijous passat, els grups de Más Madrid i del PSOE en l'Assemblea de Madrid van criticar en el Parlament regional la decisió adoptada el 26 d'abril a l'Ajuntament d'Alpedrete, on governen PP i Vox, de retirar les plaques d'homenatge a Balaguer i Rabal de la Casa de la Cultura i de la plaça als quals donaven el seu nom, respectivament.

La Casa de la Cultura d'Alpedrete, batejada amb el nom d'"Assumpció Balaguer"

La Casa de la Cultura d'Alpedrete, batejada amb el nom d'"Assumpció Balaguer" / Arxiu / AJUNTAMENT D'ALPEDRETE

A més, el 26 d'abril desenes de veïns d'Alpedrete es van concentrar en el centre de la localitat per a expressar la seva indignació per la decisió del Govern municipal i reclamar que es reverteixi el canvi de noms de la plaça de Paco Rabal i la casa de cultura Assumpció Balaguer.