L'Ajuntament de Manresa desestima totes les al·legacions de veïns contra els 1,4 milions de contribucions a pagar pel carrer Guimerà

S'havien presentat nou reclamacions de propietaris del sector

Al·legacions rebutjades per l''equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem al ple de Manresa

Al·legacions rebutjades per l''equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem al ple de Manresa / Francesc Galindo

Francesc Galindo

Francesc Galindo

L'equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem ha aprovat amb els seus vots la desestimació de les nou al·legacions presentades per propietaris contra els 1,4 milions d'euros de contribucions especials que hauran de pagar els veïns per la reurbanització del carrer Guimerà, de Manresa. El grup de Junts, Front Nacional i Vox han votat en contra, i Fem s'ha abstingut.

Les al·legacions han defensat majoritàriament que la reurbanització del carrer Guimerà és una obra d'interès general i que per aquest motiu l'hauria de pagar el conjunt de la ciutat. Consideren injust haver d'assumir un 30% del cost.

El total del cost de l'obra serà de 4,6 milions.

El president del grup municipal de Junts, Ramon Bacardit, ha insistit que és un error i una injustícia. Bacardit ha assegurat que el seu grup està a favor de les contribucions especials quan afecten urbanitzacions obsoletes, però no en el cas de decisions polítiques que afecten la ciutat consolidada ja urbanitzada.

Ha insistit que la consulta ciutadana prèvia realitzada sobre el pas del bus pel carrer, oberta a tota la ciutadania, va posar les bases de futurs contenciosos judicials.

Directe | Segueix el ple de l'Ajuntament de Manresa