L’aliança entre UManresa i l’Hospital Sagrat Cor compleix 20 anys

Les dues institucions reforcen l’aliança per a la formació d’Infermeria

Es van plantejar noves col·laboracions i projectes conjunts

Imatge de la trobada de representants de les dues institucions

Imatge de la trobada de representants de les dues institucions / Arxiu Particular

Redacció

Representants d’UManresa-FUB i del consell de direcció de l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries es van reunir a Martorell per tal d’avaluar l’aliança de col·laboració entre ambdues institucions, que fa dues dècades que perdura. La trobada va servir per plantejar possibles noves col·laboracions i projectes conjunts.

La trobada va comptar amb la presència d’Antoni Llobet, director general de la Fundació Universitària del Bages; Mireia Torralba, degana de la Facultat de Ciències de la Salut, i Carmen Valiente, directora del Grau en Infermeria. Per part de l’Hospital, hi van assistir Carlos Márquez, tutor referent de l’alumnat que acudeix al centre procedent d’UManresa; Manel Sánchez, responsable de docència, i Jesús Ezquerra, director gerent; Carles Franquelo, director mèdic, i Pilar Herrero, directora d’infermeria.

La col·laboració amb UManresa es remunta als anys 2004-2005, període des del qual l’Hospital Sagrat Cor ha estat atenent alumnes de tercer i, actualment, de quart curs del Grau en Infermeria. Es preveu que properament es puguin formalitzar nous acords.

Rehabilitació integral

Finalment, es va fer una visita a l’edifici 9 de l’Hospital Sagrat Cor, on l’infermer Alberto García va explicar el programa de la nova Unitat de Rehabilitació Integral de TCA Sagrat Cor-Bellvitge. A més d’aquesta unitat es van visitar els nous espais de farmàcia i docència.

L’Hospital Sagrat Cor és un centre assistencial que ofereix atenció hospitalària en salut mental i atenció intermèdia, i que disposa de més de vint equipaments comunitaris repartits pel territori català: Martorell, Berga, Molins de Rei, Sant Feliu, Vilanova i Vilafranca del Penedès.

El Centre és gestionat per la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, una Institució de l’Església catòlica, sense ànim de lucre.