Manresa dona resposta a les agressions per part de menors amb un grup de policies especialitzat en violència juvenil

L'Ajuntament pretén resoldre els episodis de violència amb més seguretat i amb programes socials que ajudin a la prevenció

Dos agents de la Policia Local de Manresa

Dos agents de la Policia Local de Manresa / POLICIA LOCAL

Laura Serrat

Laura Serrat

La Policia Local de Manresa ha posat en marxa un nou grup de treball especialitzat en violència juvenil arran dels darrers episodis d'agressions per part de menors a Manresa i en altres punts del Bages. Es tracta del grup "Omega", que està format per policies de paisà que col·laboren amb els Mossos d'Esquadra per prevenir i identificar els responsables dels episodis de violència cap a altres menors d'edat.

Fonts de l'Ajuntament han explicat a Regió7 que fa temps que el cos policial treballa per combatre la delinqüència juvenil, però ara aquesta tasca es reforça amb aquest nou grup de treball que investiga i intervé en els episodis d'agressivitat com els que s'han viscut en els darrers mesos. L'últim cas va ser una batussa a la zona dels Trullols durant la fira de l'Ascensió per part d'un grup nombrós de menors que, segons els Mossos, també estaria al darrere de l'agressió a dos nois i una noia que hi va haver a Santpedor durant la Festa Major.

Segons la policia catalana, alguns d'ells van ser detinguts a principis de juny per haver participat en robatoris i altres agressions grupals com la que va patir un noi de 13 anys en sortir de l'institut i veure's agredit per un grup de set persones també menors d'edat. En la majoria dels casos, segons fonts del consistori, són menors d'entre 14 i 17 anys, nascuts i escolaritzats a Manresa que acumulen diversos episodis de violència.

En aquest sentit, un dels objectius de l'Ajuntament, a banda del reforç de la seguretat, és abordar aquesta problemàtica des d'una perspectiva social. Des de diferents regidories de l'Ajuntament, com ara Drets Socials, Joventut, Acció Comunitària, Salut, Esports i Educació, s'estan definint diferents programes d'intervenció socioeducatives que està previst que es presentin a la ciutadania en els pròxims dies. En la definició d'alguns d'aquests programes, també hi col·labora el grup Omega de la Policia Local.

Subscriu-te per seguir llegint