Què es pot fer si són les 12 de la nit o les 6 del matí i no tenim bosses per recollir els excrements del gos? O si ens hem quedat sense menjar per al nostre millor amic? Aquestes preguntes ja tenen una resposta a Berga. Cal Coloma, un històric comerç de la ciutat dedicat a la venda de productes d´agricultura com els pinsos, l´horticultura, el camp, la jardineria i per a animals de companyia, ofereix un servei fins ara inèdit i singular.

Es tracta de tres màquines expenedores de productes per a animals de companyia. I no només això, sinó també d´agricultura i jardineria. Amb tot, de moment han començat amb productes per a gats, gossos, hàmsters, conills, rosegadors o ocells, entre d´altres.

En declaracions a Regió7, Toni Soler, un dels socis de Cal Coloma, ha explicat que han impulsat aquesta activitat per tal de diversificar les línies de negoci d´un establiment que el 2016 arribarà als seus 70 anys de vida.

Un dels socis de l´empresa disposava d´un local comercial al cèntric carrer dels Àngels, a tocar de la plaça de Sant Pere, i veient que en l´actual moment econòmic no el llogava, va decidir donar-li una utilitat que no li comportés una despesa inassumible. Per això van optar per instal·lar-hi màquines expenedores de productes del seu ram. Toni Soler explica que els responsables de l´empresa que té la patent d´aquestes màquines els diuen que «són les primeres que ha posat a la Península Ibèrica» dedicades a mascotes. Sigui com sigui, les màquines han cridat l´atenció dels vianants, que s´aturen per veure ben bé què s´hi ven.

Toni Soler ha explicat que a les màquines hi vendran allò que vegin que pot tenir més sortida en funció de cada època de l´any. I també que l´oferiran als botiguers de la zona per si de cara a festes com la Patum, hi volen comercialitzar productes relacionats amb aquesta celebració.