En moltes ocasions tenir un gos és alguna cosa molt més transcendent que tenir una simple mascota: és comptar amb un amic fidel, un company d'aventures.

Són molts els amants dels gossos que es diverteixen passant hores amb ells, coneixent més sobre la seva conducta, de la seva història, de la seva anatomia i, també, desmuntant falsos mites i llegendes d'aquests lleials canins. Per això, us presentem una llista de 10 curiositats sobre els gossos que segurament us sorprendran.

Tenir un gos a casa disminueix el risc que els teus fills siguin al·lèrgics

Segons un estudi publicat en Journal of Allergy and Clinical Immunology els nens que conviuen amb gossos tenen tres vegades menys probabilitat de desenvolupar al·lèrgies. Els experts expliquen que en viure en un ambient amb un alt nivell d'endotoxines (bacteris presents en la pols ambiental) es genera en els nens una espècie d'enfortiment del seu sistema immune.

La raça més gran en altura és la Gran Danès

El gran danès o dogo alemany és una raça canina coneguda per la seva gran grandària i personalitat delicada, considerat com l'"Apol·lo entre totes les races" per la Federació Cinológica Internacional. Mesura entre uns 71-81 centímetres si es tracta d'una femella i uns 76-86 centímetres, si és un mascle.

La boca d'un gos està més neta que la d'una persona?

La boca d'un gos té més quantitat de microorganismes que la d'un ésser humà, però diversos experts diuen que la clau no està en la quantitat sinó en la qualitat d'aquests microorganismes, és a dir, de si són patògens. En la majoria dels casos els microorganismes dels gossos són innocus per a l'ésser humà, no obstant això en la boca de les persones, que hi ha menys microorganismes, aquests poden provocar més problemes.

Els gossos veuen en color

La creença que els gossos veuen únicament en blanc i negre és falsa, ja que sí que veuen alguns colors a pesar que la definició no sigui tan bona com la dels humans. Són capaços de diferenciar entre tons dispars com el blau i el groc, per exemple.

Els gossos tenen prop de 100 expressions facials

Els gossos són animals socials que necessiten comunicar-se amb el seu entorn i per aquest motiu, utilitzen diverses expressions facials. La majoria d'elles són realitzades amb les orelles, que poden moure en múltiples direccions, indicant diferents estats d'ànim (alerta, relaxació, por...). A més de les orelles, utilitzen els ulls, el front i el musell per expressar-se.

#????? ??????????????? :)????@Dior???http://www.meipai.com/user/40742153Posted by ?? on dimarts, 17 / novembre / 2015

Els gossos poden aprendre unes 160 paraules

Segons defensa l'investigador caní Stanley Coren, de la Universitat de British Columbia a Vancouver (Canadà), els gossos poden distingir més de 160 paraules. A més, són capaços de resoldre problemes complexos, amb unes habilitats mentals properes a la d'un nen de 2 anys d'edat.

Els gossos de races petites solen viure més temps que les races grans

Els cans poden arribar a viure uns 15 anys, però la seva esperança de vida depèn molt de la seva raça, les seves condicions de vida, la seva salut? En general els gossos petits viuen més que els grans, i dins dels grans, els més pesats viuen menys que els cans més atlètics.

Els gossos tenen un olfacte entre 10 mil i 100 mil vegades més potent que el dels humans

L'olfacte dels gossos és molt millor que el de l'ésser humà; s'estima que els gossos tenen 200 o 300 milions de cèl·lules olfactòries, enfront dels 5 milions de l'ésser humà. A més, l'àrea cerebral dedicada a l'olfacte és 40 vegades major en els cànids.

Els Huskies Siberians són la raça de gos més resistent

El husky siberià té el seu origen a la regió russa de Chukokta. Va ser criat per la tribu Chukchi que els usava com a gos de companyia, per tirar dels trineus i pasturar cérvols.

La increïble força i resistència d'aquesta raça es deu al fet que aquesta tribu, en haver de sobreviure en condicions de fred i duresa extrems, només permetia viure als cadells més forts i aptes.

La gossa Laika va ser la primera criatura vivent a ser enviada a l'espai

Laika va ser una gossa espacial soviètica que es va convertir en el primer ésser viu terrestre en orbitar al voltant de la Terra. Ho va fer a bord de la nau soviètica Sputnik 2, el 3 de novembre de 1957, un mes després que ho fes el satèl·lit Sputnik 1.