Freddy és una tortuga que gràcies a la tecnologia d'impressió en 3D ha pogut recuperar la seva closca. Aquest animal es va quedar sense la major part de la seva cuirassa a causa d'un incendi a la selva amazònica brasilera on vivia.

Un equip de rescat va trobar a Freddy greument ferida. El foc es va emportar el 85% de la seva closca, deixant al descobert el seu cos ferit. L'animal va passar més d'un mes sense menjar a causa del dany sofert.

Les seves possibilitats de sobreviure eren molt petites, fins que Cicero Moraes i els seus ajudants, coneguts pel nom de 'Animal Avengers', es van posar mans a l'obra per donar-li una nova closca.

Aquests experts en disseny gràfic van crear un esbós de closca imprimible en 3D. Aquest esbós estava compost per quatre peces que havien d'encaixar de forma precisa a en Freddy. Un cop els van donar forma, el següent pas va ser imprimir-les amb una impressora 3D.

Després muntar les peces en la tortuga, un artista dels pinzells, Yuri Caldera, es va encarregar de retornar-li els colors a la seva nova casa. En aquest vídeo es pot veure com va anar tot aquest laboriós procés.