Ara que s'acosta l'estiu, és el moment de començar a planejar les vacances. Si ens animem a viatjar amb la nostra mascota, convé conèixer certs detalls i posar-ho tot a punt. La companyia animalClan ha explicat tot el que cal tenir en compte per poder viatjar amb animals i què cal portar a les seves maletes.

Abans de sortir de casa cal prestar atenció als requisits sol·licitats per la duana del país de destinació, l'allotjament i els articles que es necessitaran. Als països de la Unió Europea, per exemple, els requisits no variaren massa d'un país a un altre gràcies al "Passaport per a Animals Domèstics", vigent en tot el territori. Hi ha uns requisits principals per a les mascotes, com poden ser portar el microxip i estar vacunats contra la ràbia. També ha de passar un període de 21 dies des que l'animal és vacunat pot viatjar. Fora de la Unió Europea convé rebre assessorament de cada 'ambaixada o consolat.

A tot això, és possible que la mascota hagi de ser examinada abans de sortir de la UE amb una mostra de sang extreta a mínim 30 dies després de la vacunació, per la qual cosa s'aconsella visitar amb dos mesos d'antelació el veterinari. Durant el viatge l'animal ha d'estar acompanyat sempre pel seu amo encara que hi ha la possibilitat d'autoritzar a una altra persona perquè l'acompanyi. Finalment, cal saber que no està permès viatjar a l'estranger amb animals domèstics menors de 4 mesos d'edat en molts països. Són molt pocs països els que accepten viatjar amb mascotes d'aquesta edat.

Tant si es viatja a la platja o a la muntanya els imprescindibles són la bossa per transportar l'animal, una menjadora, bosses per recollir els excrements de la mascota i una corretja de recanvi, a més de la del dia a dia. També s'aconsella portar una estoreta o jaç de descans, tovalloletes higièniques per rentar-li els ulls i les orelles, un collaret antipaperres i puces si es viatja a zones de camp o boscoses i joguines per fer més lleugera tant l'anada, l'estada i la tornada de la mascota.

Per als més presumits, dos o tres models de roba com samarretes, jerseis o llacets per al pèl seran ideals per passejar a l'animal ben conjuntat. Perquè llueixin nets i ben perfumats, un bon xampú i una colònia per a animals seran el toc final per portar a la mascota de punta en blanc.