Les dones que tenen una mascota, especialment un gos o un gat, tenen menys risc de morir per causes cardiovasculars com, per exemple, apoplexia, segons ha mostrat un estudi dirigit pel doctor del Jiann-Ping Hsu Col·legi de Salut Pública de la Universitat de Geòrgia del Sud als Estats Units, Jian Zhang.

Per assolir aquesta conclusió, els experts van analitzar a uns 4.000 adults majors de 50 anys sense malalties rellevants, que havien participat en l'Enquesta d'Examen de Salut i Nutrició Nacional (NHANES, per les sigles en anglès) entre 1988 i 1994.

Els participants també van respondre preguntes sobre l'activitat física, el pes, altura, tabaquisme i altres factors de risc per a la salut. De tots ells, més de la meitat eren obesos o tenien sobrepès i al voltant del 35 per cent tenien una mascota, sobretot un gos. Els amos de mascotes solien ser més joves, casats i de raça blanca.

D'aquesta manera, els experts van comprovar que, mentre que el risc de mort per esdeveniment cardiovascular era igual entre els homes que tenien mascota i els que no, en les dones que tenien un animal el risc de reduïa un 40 per cent respecte a aquelles que no el tenien.

Ara bé, malgrat aquestes dades, els experts han avisat que es necessiten més estudis per confirmar que tenir mascota pot millorar la salut de les persones, pel que han sol·licitat no interpretar aquestes dades com una forma d'animar a la població a tenir mascotes.