Jugar a frisbi, fer esport, plans a la platja, la piscina, la muntanya o en parcs aquàtics són algunes de les propostes de vacances per als gossos, segons una proposta de la Reial Societat Canina d'Espanya durant l'estiu.

Així, la societat busca proporcionar alternatives diferents a deixar la mascota a cura d'un familiar o un amic durant dies o en residències canines.

Entre les propostes, la RSCE planteja endur-se a la mascota amb tota la família perquè cada vegada més establiments hotelers permeten allotjar amb animals i en algunes platges també es permet l'accés dels cans a Llevant, Canàries, la Costa Brava i al sud de la Península, on hi ha sorrals en els quals es pot jugar amb total llibertat.

També s'aconsella visitar la piscina canina de Brunete, piscina només per a gossos amb més de 30.000 metres quadrats en què refrescar la mascota en els mesos d'estiu, o l'únic parc aquàtic caní d'Espanya, a Barcelona, ??amb piscines i tobogans per totes les mides canins.

En cas d'optar per la naturalesa, l'organització proposa anar de càmping amb la família i en el cas que quedar-se a casa, matinar i practicar "canicross" i entrenar al gos en proves tan visuals com les d'agility o divertir-vos amb jocs clàssics com la pilota o el frisbi.