Una gossa de dos anys espera des de fa quatre dies a les portes de l'hospital d'Elda (Alacant) la seva propietària, de 22 anys, que diumenge passat va ser intervinguda d'urgència per una apendicitis.

La mascota és de raça Akita Inu, que es caracteritza pel seu accentuat "vincle al ramat" i per "la seva fidelitat a la família", i des d'aquell dia no es mou de la porta d'Urgències del centre hospitalari alacantí malgrat que està sense lligar, ha relatat a Efe el pare de la ingressada, Manuel Iniesta.

Aquest home, un malagueny d'Antequera que viu des de fa 43 anys a Barcelona, ha explicat que diumenge passat tornava a casa en cotxe juntament amb la seva filla i la gossa, de nom 'Maya', després d'unes vacances a Granada.

En un moment donat del viatge per l'autovia A-7, la seva filla, Sandra, "va començar a sentir-se malament" i va decidir parar a l'hospital més pròxim, que va ser el d'Elda, on li van diagnosticar apendicitis i va ser operada amb un pronòstic favorable.

Des d'aquell moment, 'Maya' segueix sense moure's a les portes d'Urgències en espera de Sandra, cosa que ha concitat la curiositat tant del personal mèdic com de nombrosos pacients i familiars.

La gossa és alimentada pel pare, qui alterna el seu temps entre la seva filla i la mascota a l'espera que, previsiblement, a partir de demà Sandra rebi l'alta mèdica.