Un home de 58 anys ha estat detingut a Antequera per un presumpte delicte de maltractament animal després de provocar que els seus gossos ataquessin mortalment una gata de carrer prenyada. Segons ha informat avui la Comissaria Provincial de Màlaga, l'arrestat va fer sortir al felí amb un pal dels baixos d'un vehicle on es refugiava abans d'atiar als seus tres gossos perquè la ataquessin.

La versió policial assenyala que la investigació va començar gràcies a la denúncia d'una ciutadana que va alertar els agents que un animal havia mort com a conseqüència de les lesions que li havien provocat diversos cans. Un cop al lloc dels fets, diversos testimonis van declarar que el propietari de fer sortir el felí amb un pal dels baixos de la grua on es refugiava, un cop indefensa, va instigar a les seves mascotes perquè la ataquessin.

Els testimonis recollits pels agents van coincidir en què diverses persones van intentar frenar l'atac davant la passivitat del propietari dels cans, que finalment van provocar la mort de la gata. Tot seguit, la Policia Nacional assegura que l'home va ficar als seus gossos al domicili i va tirar les restes de la gata a un contenidor d'escombraries, fets pels quals va ser detingut com a presumpte responsable d'un delicte de maltractament animal.