La Cursa dels Millors Amics és un esdeveniment esportiu que neix amb un doble objectiu: sensibilitzar a la població pel que fa a l´adopció i a la tinença responsable dels animals de companyia i recaptar fons per ajudar a l´Associació Protectora d´Animals de l´Anoia (APAN). La jornada, que enguany se celebra el diumenge 28 d´octubre, s´ha convertit en els darrers cinc anys en el canicross popular més multitudinari de la província.

La setena edició d´aquest esdeveniment compta amb dues modalitats: un canicross i una caminada de poc més de 6 km que es realitzen a la zona muntanyosa de la localitat de Sant Joan de Mediona, a l´Alt Penedès.

El canicross és una modalitat esportiva que s´ha anat popularitzant en els darrers anys al nostre país. Consisteix en córrer acompanyat del teu gos, i es desenvolupa principalment per circuits de terra o muntanya. Aquest esport ja fa diversos anys que es va incloure en el reglament de competicions de la federació d´esports d´hivern, comptant amb diversos esportistes federats a Catalunya i Espanya.

Cal destacar que en la categoria de canicross, encara que hi participen desenes de canicrossers professionals, no es fomenta la competició, i els aficionats al canicross també hi tenen cabuda. Tots els corredors destaquen la importància de la causa i el fet de passar un dia envoltats d´amants dels animals i de la natura.

La inscripció val 12 € i el preu inclou una samarreta, l´esmorzar (beguda, entrepà i fruita), premis i sortejos com una estada a una casa rural.

Les inscripcions es realitzen des de la web de Gosesport: https://cursamillorsamics.gosesport.cat/inscripcions/