Els veterinaris recomanen que els afectats de la Covid-19 deixin les seves mascotes amb altres persones, ja que consideren fonamental el distanciament per evitar contagiar l'animal.

El Consell de Col·legi de Veterinaris de Catalunya ha enviat en un comunicat un missatge de "tranquil·litat" i ha dit que les famílies poden seguir convivint, com fins ara, amb els seus gats, després que aquesta setmana s'ha detectat en aquesta comunitat el primer gat afectat de coronavirus a Espanya.

El col·legi ha recomanat mantenir les pautes indicades fins al moment, com és rentar-se les mans abans i després de tocar l'animal i mantenir les condicions d'higiene a la llar.

També ha insistit que no hi ha cap evidència que suggereixi que els gats poden contagiar als humans i sí a l'inrevés.

El veterinari i investigador de l'IRTA-CReSA Quim Segalés ha apuntat que els gats jugarien un "paper negligent" en la transmissió de la malaltia i que la probabilitat d'infecció de l'animal és molt baixa, atès l'escàs nombre de casos que s'han detectat.

Els veterinaris criden a la calma arran del gat infectat per la covid-19

Ha explicat que la "zoonosis" és aquella malaltia que es pot transmetre entre animals i humans i que, en aquest cas, la transmissió és de persona a animal pel que seria una espècie de "zoonosi inversa".

El Col·legi de Veterinaris ha recordat que el gat que aquesta setmana ha donat positiu en coronavirus a Catalunya és el sisè contagiat a tot el món i que tots ells convivien amb una o diverses persones afectades pel virus.

Els amos de l'animal el van portar al veterinari en comprovar que tenia problemes respiratoris i una cardiomiopatia hipertròfica i, atès que el seu estat de salut era crític, van acordar realitzar una eutanàsia humanitària.

Davant el dubte que pogués haver contret el coronavirus, es va realitzar una investigació que va concloure que el gat presentava una patologia de base greu i que la quantitat de virus detectada en l'animal era molt baixa.