El nombre de mascotes abandonades ha augmentat durant el període final del confinament per la pandèmia de la Covid-19 i suposa un increment del 25% respecte a les mateixes dates del passat any, segons dades de la Reial Societat Canina d'Espanya (RSCE).

Des que es va decretar l'estat d'alarma al març es va produir una major demanda de cadells en plena quarantena, assenyala en un comunicat de l'empresa Bissell.

L'inici de la 'nova normalitat', coincidint amb l'entrada de l'estiu, han provocat un augment dels abandonaments, ja que moltes llars no poden assumir el cost de cuidar a una mascota ni la responsabilitat que comporta mantenir el benestar d'un animal.

A Espanya s'abandonen al voltant de 138.000 mascotes anualment i, encara que els gossos i els gats són els més afectats, cal recordar que cada any creix el nombre de rosegadors, ocells, tortugues i fins i tot peixos, que es deixen als jardins i en els estanys de les principals ciutats, segons dades de la Fundació Affinity.

Per això, des de Bissell apel·len a la responsabilitat i a la solidaritat per mitjà de l'adopció per a solucionar aquestes actituds que deixen desemparats i sense protecció als animals, al mateix temps que remarquen que l'arribada d'una mascota "no és una decisió que calgui prendre's a la lleugera".

Alguns consells per a abordar el període estival amb una mascota són planificar les vacances i tenir en compte les seves necessitats bàsiques, així com portar la seva documentació sanitària, on s'inclouen les vacunes, la certificació de salut i el microxip identificatiu.

Una altra bona recomanació a tenir en compte és mantenir la seguretat de l'animal durant els desplaçaments situant-lo dins del transportín o correctament cordat per a evitar possibles lesions i sobresalts.