El Pinscher Miniatura és una raça de la família dels Pinschers originària d'Alemanya, on són anomenats zwergpinscher. Es tracta d'una miniaturització del Pinscher Alemany que s'usava originalment per a la caça de rosegadors. En anglès se'l coneix per "Miniature Pinscher" i se li sobrenomena "Min Pin". El Pinscher Miniatura, l'única cosa que té de miniatura, és la grandària, perquè sempre busca problemes, i és més avalotador que el Pinscher i el Doberman junts. Definitivament té complex de gos gran.

El Pinscher Miniatura és molt bona mascota, encara que pensa per si mateix i és bastant dominant. És summament intel·ligent i, per tant, requereix que l'amo sigui molt atent, tingui paciència i mai deixi de ser ferm. No se'l pot malcriar, perquè si no, es torna l'amo de la casa. Es porta bé amb els nens sempre que no li molestin gaire, a no ser quan ell vol jugar. És possible que no s'avingui amb altres gossos.

El Pin Min és un gos versàtil, que s'ajusta ràpidament a diferents ambients i situacions. Pot conformar-se tant amb espais petits, com viure igualment feliç en finques de grans dimensions. És a més un gos curiós que, si no se'l vigila, s'hi fica en tota mena de problemes. Per aquesta raó no només és necessari un jardí tancat, sinó també que se li controli. Quan s'estigui amb ell en àrees obertes, haurà d'anar sempre amb la corretja posada, ja que si la tanca té una fissura, el gos la trobarà.

El pèl no necessita molt manteniment. Una raspallada setmanal per a treure el pèl caigut és més que suficient. Les dents se li han de raspallar, si és possible, diàriament.

A grats trets, pot dir-se que els Pin Min són gossos sans i longeus que, sovint, aconsegueixen arribar als 12 i 14 anys. No obstant això, poden sofrir certes malalties, com la Síndrome de Legg Perthes o la Displàsia de Maluc, la luxació patel·lar, la sarna i mutacions de color, l'epilèpsia o l'atròfia progressiva de la retina.