Tots tenim una raça de gos preferida i sembla ser que les prioritats també van molt en concordança amb la zona geogràfica on vivim. Així ho revela un estudi fet per HouseHoldQuotes, a partir de les recerques de gossos més populars fetes a Google. El resultat l'han plasmat en un mapa mundial que indica quina és la raça més popular a cada país.

L'estudi afirma que el Rottweiler és el gos número 1 en 34 països. Ara bé, el pastor australià s'endú el premi a la raça més buscada del món, amb 913.000 visites mensuals tant sols en els quatre països on és el rei. I encara una curiositat més: els 150 territoris de l'anàlisi de HouseHoldQuotes comparteixen l'amor per només 27 races de gossos diferents.

Aquests són els resultats:

Mapa de les races de gos més populars per país HouseHoldQuotes

Les races de gos més buscades a Europa

El Border Collie és el tipus de gos més buscat al Vell continent, i també a Espanya (igual que a Andorra, Bèlgica, Islàndia i Eslovènia). A la Gran Bretanya, país conegut per la seva passió pels cans (una quarta part dels adults del país tenen un gos), hi triomfa el Cockapoo, una encreuament de Cocker Spaniel i un Caniche. El Golden Retriever, el Cane Corso i el Doberman també apareixen força en el mapa que pots veure a continuació.

Les races de gos més populars a cada país d'Europa

Les races de gos més populars a cada país d'Europa HouseHoldQuotes

Una altra conclusió de l'estudi és que als Estats Units, la raça més popular és el Pastor Australià, que tot i el nom és originari d'Amèrica. A Sud-Amèrica, el gos més estimat és el Rotweiler i a Orient Mitjà i Àsia central es decanten pel Pastor Alemany. I a l'Àfrica, hi ha pràcticament un empat entre el Pastor Alemany (el més popular en 14 països) i el Rottweiler (en 13).