Els termòmetres estan marcant aquests dies temperatures sota zero (a Manresa s'ha arribat als -4 graus) i, si t'ho ho notes, tingues per segur que el teu gos també. Tot i tenir un pelatge que els protegeix del fred, quan fa dies amb temperatures tant baixes com ara cal anar amb cura.

De la mateixa manera que els éssers humans prenen precaucions perquè aquests fenòmens meteorològics els afectin el menys possible, les mascotes no han d'estar exemptes d'aquestes precaucions. A excepció d'algunes races, la majoria dels gossos pateixen les conseqüències de l'hivern igual que els seus amos. Els més sensibles al fred solen ser els cadells i els gossos més vells, així com els petitons i els que tenen poc pèl. La marca de menjar natural Edgard & Cooper proposa 3 consells perquè l'hivern afecti poc tant a petits com a grans.

Visitar el veterinari

És el primer pas a seguir amb l'arribada de la tardor. És fonamental que el veterinari faci una revisió al gos per evitar qualsevol problema quan toquin dies freds, ja que en molts casos en aquesta època de l'any a les mascotes també els cauen les defenses. Si bé és cert que és important portar un control de les vacunes durant tot l'any, a l'hivern és especialment rellevant, ja que el fred pot provocar més problemes de salut.

És necessari abrigar-lo?

És important saber quan un gos està patint per les baixes temperatures; els tremolors són un dels signes més fàcils de detectar en la majoria de les races. Alguns necessiten una capa extra d'abric que el seu propi pelatge no els facilita. En el cas que el gos passi la major part del temps fora de la casa és important procurar que estigui a bon resguard, aïllat de la humitat, la pluja i el fred. A l'hora de passejar és important no fer-ho quan fa més fred, i en el cas que plogui és important tenir sempre un impermeable a mà per a evitar que el gos es mulli i pugui patir hipotèrmies.

Alimentació

Una alimentació equilibrada i de bona qualitat previndrà que el gos emmalalteixi. També cal tenir en compte que a l'hivern molts gossos disminueixen la seva activitat i, en uns certs casos, s'ha d'adaptar el seu menjar a aquesta època de l'any. Una opció és optar per pinso ric en Omega 3. Tot i que sovint s'associa l'alimentació per a gossos únicament amb la carn, el peix també pot ser un gran aliat durant l'hivern, ja que els proporcionarà nutrients, vitamines i minerals, a més d'un augment dels seus nivells d'aminoàcids Omega 3 a l'organisme (els millorarà les articulacions, reforçarà el seu sistema immunitari i aportarà lluentor i salut a la pell i el pelatge). Els aliments elaborats amb peix són més fàcils de digerir i redueixen el colesterol, ja que són més baixos en greixos saturats. Per aquest mateix motiu, també estan especialment recomanats per a gossos que necessitin perdre pes.