Les mascotes més populars són els gossos i els gats. Sovint, aquests animals s'acostumen als ritmes de la família en la qual creix. I pot passar que mengin el mateix que es menja a casa. No obstant això, hi ha alguns aliments que poden ser bons per a ells, però altres que són dolents. Bàsicament, els animals tenen funcions intestinals diferents de les nostres i no tot el que és normal que mengem nosaltres és saludable per a ells. Per exemple, els gossos i els gats poden menjar pa sense tenir problemes de salut?

Aquesta és una pregunta que la gent es fa sovint. El pa és un dels aliments més presents a les nostres taules. A vegades l'animal insisteix tant a demanar una mica de menjar que cedim. Però, el pa pot ser perjudicial per a ells? El nostre amic de quatre potes s'acosta sovint a nosaltres quan estem a la taula i intenta que li donem menjar. Davant de la insistència, és bastant normal donar-los un tros de pa.

Les petites quantitats de pa no són dolentes per als gossos i els gats. De fet, aquest aliment està compost per carbohidrats i fibra que són compatibles amb la seva dieta. L'important és respectar les dosis petites, perquè en quantitats grans i contínues el pa dona fins i tot molèsties gastrointestinals molt doloroses.