Extreure una paparra als nostres gossos o gats pot ser una tasca estressant perquè sempre hi ha la possibilitat que, si no es fa bé, l'animal pugui patir una infecció. Aquests artròpodes s'han convertit en els principals vectors de malalties infeccioses als països industrialitzats, només superats en zones tropicals pels mosquits.

Hi ha més de 900 espècies de paparres, de les quals almenys 37 s'han trobat a Espanya. Solen estar en zones boscoses i evitar-les és difícil. En el cas de les persones, es recomana utilitzar peces llargues que cobreixin la pell i sabates tancades. Però no es pot fer res si parlem d'animals.

A l'hora d'extreure la paparra cal tenir en compte que es troba arrelada per una mena de potes que si es queden a dins poden provocar una infecció. Per això, és important agafar part de la pell sobre la qual està incrustada la paparra i començar a estirar de forma suau i ferma.

El truc perquè l'extracció sigui més fàcil és untar amb una mica d'oli d'oliva la zona on es troba. Això farà que la superfície estigui més greixosa i serà més fàcil que la paparra surti amb facilitat, sense deixar cap rastre a la pell i que després pugui generar una infecció.

Paparra vista de prop EFE

Així mateix, també hi ha pinces especials per treure les paparres dels gossos. Per utilitzar-les, cal subjectar la paparra el més a prop possible de la pell del gos i estirar suaument cap amunt fins que surti del tot. Per descomptat, també hi ha altres productes en botigues especialitzades que ens poden ajudar en aquesta tasca.

Un altre aspecte a tenir en compte és que resulta important no utilitzar les mans per treure les paparres, ja que això pot fer que el cap del paràsit es quedi dins la pell del gos.