La meva gossa té les ungles molt delicades i li creixen molt, de fet l'he de portar cada dos per tres al veterinari perquè li arregli. El problema és que, quan li tallen, es queixa molt, intenta tota l'estona escapar-se i l'últim cop va sagnar molt, sobretot d'una. Què li pot estar succeint?

Als gossos, en general, no els agrada que els tallin les ungles, per això es posen nerviosos i intenten fugir. A més, depenent del tipus i el color d'aquestes, pot ser un procés més delicat del que sembla.

Imatge d'arxiu de dos gossos Pixabay

Tipus d'ungles

Si ens hi fixem, els gossos tenen les ungles de color blanc o negre. Els que les tenen blanques posseeixen una zona rosada enganxada als dits, s'hi allotjaria el conegut com a “paquet vascular”. Per tant, hem de deixar uns mil·límetres des d'aquesta zona i tallar-ne la resta. Tot i això, les ungles complicades realment són les negres. En el cas d'aquestes, només s'hauria de tallar una quarta part de la longitud de l'ungla. Seguir aquestes indicacions és molt important, perquè els problemes sorgeixen quan traspassem aquests límits i ens excedim en el tall. Si això passa, el millor és desinfectar i tallar l'hemorràgia. Per evitar tot això, el més recomanable és acudir regularment al veterinari i que ell s'encarregui de la cura de les ungles. A més, si veu un creixement excessiu pot valorar si darrere d'aquest pot existir alguna altra malaltia o causa.