Què necessito per viatjar amb la mascota?

Coneix els requisits del gos i les assegurances que et poden demanar

Coneix els documents que necessites per viatjar amb el teu gos

Coneix els documents que necessites per viatjar amb el teu gos / freepik

Pino Saavedra

Ja ha arribat l'estiu i segur que vols anar de vacances. Però, què passa amb les teves mascotes? Te les vols endur, oi? A continuació t'expliquem què has de fer per poder viatjar amb la teva mascota. Segueix aquestes recomanacions i aconseguiràs un viatge plaent per ambdós.

Abans d'emprendre qualsevol viatge, és fonamental assegurar-te que la teva mascota compta amb la documentació necessària. Això variarà en funció de la destinació i del mitjà de transport que utilitzis. En general, se't demanarà el següent:

  • Microxip. La teva mascota ha d'estar 'microxipada' i inscrita a un registre d'animals de companyia. El microxip és un dispositiu electrònic de la mida d'un gra d'arròs que s'implanta sota la pell de la mascota i conté informació com el número d'identificació, les dades del propietari i l'historial veterinari.
  • Passaport per a animals de companyia. Si viatges a un país de la Unió Europea o a un altre país que hagi signat acords amb la UE, la teva mascota necessitarà un passaport per a animals de companyia. El passaport per a animals de companyia és un document oficial que conté informació sobre la mascota, com la seva espècie, raça, sexe, data de naixement, número de microxip i historial de vacunació.
No deixis la teva mascota amb estranys aquestes vacances

No deixis la teva mascota amb estranys aquestes vacances / freepik

  • Certificat de vacunació. La teva mascota ha d'estar vacunada contra la ràbia i altres malalties. El certificat de vacunació és un document oficial que acredita que la mascota ha estat vacunada contra les malalties requerides.
  • Desparasitació interna i externa. Ha d'estar desparasitada internament i externament abans del viatge. La desparasitació interna elimina els paràsits intestinals, mentre que la desparasitació externa elimina els paràsits externs com puces, paparres i polls.
  • Assegurança de viatge per a mascotes. Tot i que no és obligatori, és recomanable contractar una assegurança de viatge per a mascotes que et cobreixi en cas d'imprevistos. L'assegurança de viatge per a mascotes pot cobrir despeses com ara assistència veterinària, transport d'emergència i repatriació de la mascota en cas de mort.

Em puc allotjar en un hotel amb la meva mascota?

Cada cop són més els hotels que admeten mascotes. Tot i això, és important verificar les condicions específiques de cada hotel abans de reservar. Alguns hotels poden tenir restriccions de mida, raça o pes per a les mascotes. També és important saber si l'hotel cobra una tarifa addicional per les mascotes i quins serveis ofereix, com llits per a mascotes, menjadores i abeuradors.