Amb aquest objectiu en ment, l’empresa mira de conciliar la contribució a la progressiva descarbonització de l’economia, a través de la implantació de les energies renovables, com l’eòlica o la solar; amb el foment del desenvolupament econòmic i social de tots els territoris en què opera, gràcies a la firma d’acords amb administracions, empreses i col·lectius locals, i a l’efecte tractor que exerceix amb la seva activitat.

Capital Energy fa gairebé 20 anys que treballa en l’àmbit de les renovables i que es prepara per afrontar aquest moment: el de convertir-se, en tot just un lustre, en un actor fonamental dins d’un sector cridat a exercir un paper clau de cara a aconseguir la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social d’Espanya i Portugal.

Avui dia, i després del llançament de la seva pròpia comercialitzadora a finals de l’octubre del 2020, la companyia, fundada per Jesús Martín Buezas i el CEO de la qual és Juan José Sánchez, ja és present a tota la cadena de valor del sector renovable.

Per aconseguir el seu objectiu estratègic, Capital Energy, que va aconseguir 620 megawatts (MW) eòlics en la subhasta d’energies renovables convocada pel Govern el mes de gener passat, compta amb una cartera de projectes eòlics i solars d’uns 38 gigawatts (GW) de potència, més de 8,5 GW dels quals ja disposen dels permisos d’accés a la xarxa concedits.

El seu projecte industrial ha rebut recentment, a més, el suport dels principals subministradors mundials d’aerogeneradors. Capital Energy ha firmat contractes per equipar els parcs eòlics amb Siemens Gamesa i GE Renewable Energy, companyia, aquesta última, amb què ha segellat, a més, un acord marc per al subministrament de fins a 1.000 MW els pròxims tres anys.

Una estratègia de sostenibilitat fins el 2025

Una estratègia de sostenibilitat fins el 2025Capital Energy disposa d’una estratègia de sostenibilitat per al període 2021-2025 que defineix les línies d’actuació per respondre al repte de complir els seus objectius de negoci i donar resposta, simultàniament, a les expectatives dels seus grups d’interès sobre la gestió d’aspectes ambientals, socials i de bon govern.

Aquests eixos persegueixen propiciar un impacte positiu de l’activitat de l’empresa en la societat i l’entorn en què opera, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU. 

L’estratègia de sostenibilitat de Capital Energy es basa en quatre pilars: bon govern, ètica i compliment; aposta i cura del talent; canvi climàtic i excel·lència ambiental, i compromís amb el desenvolupament dels territoris. Les palanques d’impuls són la innovació i la digitalització, el finançament sostenible i la cultura i posicionament ESG.