"Les dones que van obrir camí" al món quan aquest era exclusivament masculí han inspirat la proposta per a la pròxima tardor/hivern 2019-20 de la firma de moda catalana Sita Murt, denominada "Uncommon Attitude" i presentada aquest dilluns a la passarel·la 080 Barcelona.

La col·lecció manté el punt com a "ànima" de la firma, que treballa peces clàssicament masculines, com les americanes o els vestits jaqueta, amb patrons i volums molt femenins, "jugant amb el seva desconstrucció".

Quadres en creps de llana, gases fluides, ratlles tricolors en "twill" de viscosa, setins amb estampats abstractes i florals, i cotons i llanes d'hivern han dominat durant la desfilada, marcada pels tocs fluor i una paleta vibrant de colors.

Sita Murt vol demostrar amb la seva col·lecció que l'elegància femenina no està renyida amb la comoditat, però tampoc amb la sobrietat, apostant per la superposició de materials, colors i estampats, i donant protagonisme al coll gita i les faldilles vaporoses.

El missatge d'"Uncommon Attitude" s'ha sentit alt i clar: "personalitat i caràcter en homenatge a totes les dones que van trencar barreres" en la seva època.