El temps és sinònim de vida, però aquesta pot ser viscuda de moltes formes. Si no t'agrada que el pas dels anys es reflecteixi en la teva pell, has de conèixer tots els cosmètics antiedat que ofereix el mercat. I és que en la lluita contra l'envelliment cutani, ens centrem en les cures del cutis i oblidem altres que són igual o més importants. Hi ha zones concretes que revelen el pas del temps d'una forma evident i és aquí on hem de fixar tota la nostra atenció. La parpella és una àrea especialment sensible a l'envelliment, però també ho són les mans, el coll, els braços o l'escot. Repassem aquí els millors aliats per a parar el temps en aquestes zones.

Parpelles caigudes

La caiguda de la parpella (o doble parpella) és un dels signes més evidents del pas del temps en la nostra pell. Sovint, centrem els esforços a suavitzar les bosses i les potes del gall que es formen entorn de la mirada, però també és important utilitzar cosmètics que realcin les parpelles, per a rejovenir així la mirada.

Sèrum Lifting Ulls i Parpelles, de la gamma Lift Integral de Lierac, és una solució cosmètica que realça la mirada, gràcies a la combinació de la fórmula amb efecte lift-injection (extracte de caoba + tulipa porpra), Hyalu-3 i l'actiu format per acàcia i datura. Aquest últim mix és clau: l'acàcia enforteix les fibres elàstiques i col·làgenes, i el sistema detoxificant (per a eliminar el to fosc de les ulleres), mentre que la datura estimula la producció d'elastina i el col·lagen. El resultat és una fórmula que aconsegueix que la mirada llueixi radiant, més gran i expressiva. El seu preu: 44,50€/15ml.

Sèrum Majestueux Vos Yeux, de L'Elixir des Glaciers by Valmont. Aquest exquisit sèrum redensifica les parpelles caigudes i minimitza les arrugues del contorn dels ulls, per a aconseguir una mirada rejovenida. Per a això, es nodreix de principis actius naturals com la mescla de mel i pròpolis (emblema d'Essence of Bees), encara que també conté ADN liposomat, ARN liposomat (que tiba el contorn) i silanol (estimulador de la producció de col·lagen). El seu preu: 330€/15ml

Coll i escot

En aquest apartat, abordem dues zones que sofreixen el nostre oblit en les cures corporals, encara que siguin grans indicadors cutanis del pas del temps. La flaccidesa es manifesta amb facilitat en el coll, amb la formació d'una doble papada, que s'aguditzarà en les pròximes generacions si ens passem la vida amb el coll cap avall per l'obsessió de les tecnologies. Una bona forma de tractar l'envelliment cutani en aquesta zona és estendre la crema facial fins aquí, encara que no hi ha res com utilitzar els cosmètics especialment dissenyats per al coll.

En aquest cas, et proposem Sublimage l'Essence Fondamentale, de Chanel, una exquisida fórmula per a rostre i coll basada en el poder revitalitzant de l'extracte de Solidago. La solució, que també conté components antioxidants de l'aigua intensa de Vainilla Planifòlia, reforça i consolida l'estructura cutània. Així, la pell adquireix major densitat i es mostra tonificada, flexible i lluminosa, mentre que l'oval facial es reafirma. El seu preu: 395,00€/40ml

L'altra gran zona és l'escot. Les agressions mediambientals, les arrugues i les taques se senten com a peix en l'aigua en aquesta àrea, mentre que la moda ens convida cada vegada més a deixar-la al descobert. És fonamental que tractis l'escot amb productes delicats d'higiene (per a alliberar cèl·lules mortes i retornar lluminositat), amb cosmètics específics per a la zona i amb protectors solars (per a prevenir la hiperpigmentació).

Una cura específica molt interessant per a aquesta àrea és la Màscara de Biocelulosa Antienvelliment per a l'Escot, de Perfumeries Júlia. És una fórmula específica que proporciona una hidratació intensa en aquesta zona, a través de la combinació de l'extracte del fruit de la Kigelia Africana, l'hidrolitzat de col·lagen, l'àcid hialurònic i la vitamina B5. El resultat és una pell més elàstica i revitalitzada. El seu preu: 10,99€/30ml

El mercat de la cosmètica també ofereix productes que són ideals tant per a coll com per a escot. Un exemple és la Embellecedora de Cuello y Escote Bio, de Matarrania. És un bàlsam que repara, regenera i nodreix la pell d'escot i coll, gràcies a una combinació d'ingredients naturals rics en agents emol·lients i àcids grassos. Formen part de la fórmula 'embellidora' l'oli d'oliva, d'ametlles dolces i d'avellanes, l'extracte de sàlvia silvestre i els olis essencials de gerani i lemongrass. Aquests dos últims són els responsables de l'estimulació de la circulació i proporcionen un efecte calmant i antiinflamatori. La cera verge de les abelles, per part seva, aporta suavitat a la pell i combat la deshidratació. El seu preu: 18,80€/60ml.

El segon exemple és Cold Plasma Plus+Neck & Chest, de Perricone MD, una potent teràpia multifunció lleugera i humectant especialment concebuda per a tractar la pèrdua de fermesa, les taques (sobretot les fosques) i les arrugues en aquestes zones. La solució combat la flaccidesa, la hiperpigmentació i aconsegueix que la pell llueixi més uniforme, suau i lluminosa. El seu preu: 89€/30ml.

Les mans

La pell de la zona de les mans és especialment sensible al pas del temps i la millor forma de tractar-la és aplicant, tantes vegades com sigui possible, una fórmula hidratant i nutritiva, amb poders regenerants. Evitar l'aigua calenta cada vegada que ens rentem les mans i els gels desinfectants (perquè ressequen molt) són dos gestos claus per a la cura d'aquesta zona.

Crema Juventud de las Manos perfumado, de Clarins. Amb una textura absorbent i no enganxosa, aquesta crema de mans penetra, amb facilitat, en la pell, proporcionant protecció, suavitat i embelliment. I a més deixa una aroma afruitada, gràcies a la fulla de mandarina. El seu preu: 12€.

Crema de Manos Hidratante Intensiva, d'Apivita. El mix d'àcid hialurònic, suc d'àloe vera, oli d'oliva grec i pantenol és el responsable de la dosi d'hidratació, mentre que la combinació de cera orgànica d'abella i mantega de karité aconsegueixen protegir la pell i ajuda a prevenir les irritacions. La protecció antioxidant de la fórmula és tasca de les tres espècies de te de muntanya i pròpolis. L'halo de suavitat l'aconsegueix la mel de farigola, en la mescla amb oli d'alvocat i oli essencial de taronja. El seu preu: 7€/50ml.

Els braços

I acabem aquesta entrada destacant la importància de les cures antiedat als braços, perquè és una de les zones en les quals es fa més evident la pèrdua de fermesa típica de l'envelliment. Super Fit Arm Sculpt, de Rodial, és una fórmula especialment dissenyada per a combatre els signes de l'edat als braços (les conegudes com a 'ales de ratapinyada'). Aquesta solució afebleix els enllaços que retenen les cèl·lules mortes en la nostra pell i aconsegueix una aparença tonificada i ferma en aquesta zona. El seu preu: 64€/100ml.