26 de juliol de 2019
26.07.2019

Valentino, pura màgia

El mestre italià inunda la passarel·la de volums, color i elegància sofisticada

26.07.2019 | 13:28
Valentino, pura màgia

Valentino ho ha tornat a fer. Per si quedaven dubtes sobre la vitalitat i el poder de la firma, aquí està la desfilada que va tancar la Setmana de l'Alta Costura de París per a esvair-los.

Pierpaolo Piccioli, actual director creatiu de la companyia, va presentar una col·lecció esplendorosa, plena de color, volums hiperbòlics i dissenys replets de detalls treballats, entre els quals no falten les plomes i els brodats. Piccioli va presentar sobre la passarel·la propostes maximalistes que parlen d'una dona que s'adorna sense complexos.

El groc del sol va posar la nota més optimista, acompanyat d'estampats botànics de temporada, com gira-sols i roselles que traslladen al camp, tan estimat per Valentino. Roses, taronges, verdes llima, morats i blaus intensos se succeeixen en una festa cromàtica plena de romanticisme. Sobre tots els colors destaca el vermell, sant i senya de la casa, fins al punt que en el món de moda el «vermell Valentino» és aquest vermell intens, gairebé guinda, que ha tornat a veure's en espectaculars vestits de nit.

Els dissenys per al dia també es tenyeixen amb múltiples tonalitats i teixits com el setí, llaços i formes estructurades. Les propostes es completen amb pantalons palazzo, suèters de coll alt, abrics de coll rodó amb cinturó i vestits bàsics en verd llima com el que va lluir Lauren Hutton. Els looks de cada dia són fàcils de lluir, rics en colors i materials i amb un miler de possibilitats.

Valentino, nascut a la localitat llombarda de Voghera, sempre ha estat molt lligat a França. Va estudiar a l'Escola Nacional Superior de Belles arts de París. La seva primera oportunitat a la capital francesa va ser amb Jacques Fath i després amb Balenciaga. A continuació va trobar feina amb Jean Desses, on va tenir com a clienta a la comtessa Jacqueline de Ribes.

Després d'aquesta feina es va unir a Guy Laroche per dos anys. Quan va acabar aquest període va decidir tornar al seu país natal el 1959, on va muntar la casa que ja forma part de la història universal de la moda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook