El Museu de la Moda de la ciutat de París, conegut com Palais Galliera, ha posat en marxa una exposició al Museu Bourdelle en la qual s'exhibeixen maniquins amb dissenys destacats pel seu escot a l'esquena. Un dels objectius de la mostra és explorar la relació amb l'esquena a través de la història.

«Anatòmicament, el cos no està fet per posar els braços dar-rere de l'esquena, els tancaments a l'esquena són antinaturals», assenyala Alexandre Samson, comissari de l'exposició.

Com a reivindicació l'exposició -que estarà oberta fins al pròxim 17 de novembre- està acompanyada per una sèrie de 3.607 imatges de la Setmana de la Moda de París en les quals es mostra l'esquena.

Els vestits amb l'esquena descoberta són elegants i sensuals i, a més, els aliats perfectes per dissimular altres parts del cos que agradin menys perquè tot el protagonisme l'acaparen l'esquena i el vestit.

Si el moment requereix un vestit formal i sofisticat, però sense perdre la sensualitat, un vestit monocolor amb volants serà la millor elecció. Queden molt bé amb un escot posterior en V, la qual cosa crearà un look encara més refinat. Aquesta classe de vestits són per a portar amb altíssims talons, que creïn un efecte molt glamurós.

Si el que es busca és un vestit llarg per a una nit inoblidable, les botigues de moda barata ofereixen tota classe de possibilitats en negre, amb obertures per sobre del genoll i esquena drapats.

Anar ben dreta i de manera elegant fa ressaltar qualsevol escot posterior. En el cas de no estar acostumada a caminar ben dreta, estaria bé practicar abans del moment de lluir el vestit. A més, perquè un escot d'esquena llueixi al màxim, la peça ha de ser de la talla correcta, ni més gran ni més petita. En cas contrari, l'escot es veurà massa folgat i perdrà la seva forma original, mentre que, si s'usa una talla menys, l'esquena sobresortirà d'una manera no desitjada.

Portar els cabell recollits és un altre dels trucs infal·libles perquè l'esquena llueixi en tota la seva esplendor. Si es fa servir un vestit o amb esquena descoberta és precisament per lluir-la, per tant, a l'hora de pentinar-se val la pena triar un recollit o almenys portar els cabells cap endavant o decantat.