Dos dels meus esdeveniments favorits de la moda al calendari anual de Canàries són la Setmana de la Moda Bany de Gran Canària i la Tenerife Fashion Beach.

Celebrada al principi d'octubre, la Setmana de la Moda Bany de Gran Canària, organitzada per IFEMA, és l'única desfilada professional de roba de bany d'Europa. Els tres dies de l'acte són plens de passarel·les que reuneixen un grup molt divers de dissenyadors locals i internacionals que posen el llistó molt amunt a l'escenari de la moda de les illes. Alguns dels grans, com Agatha Ruiz de la Prada, Gottex, Pedro Palmas i Aurelia Gil, van presentar les seves col·leccions de bany per al 2020 i ens han donat una idea de les tendències a la vista.

La Tenerife Fashion Beach Costa Adeje, que va tenir lloc fa tres setmanes, ha estat l'amfitriona d'una sèrie de passarel·les fantàstiques, amb l'oceà Atlàntic com a decorat de fons. Aquest esdeveniment tan singular és un pont entre la moda i el turisme, promou els dissenyadors locals alhora que el sector turístic. I aquest any, el focus s'ha intensificat sobre el tema de la sostenibilitat, l'esdeveniment sencer ha estat lliure de plàstics i uns quants dissenyadors han presentat col·leccions fetes amb teixits sostenibles.

Quant a les tendències per al 2020 que hem vist en tots dos esdeveniments, una de destacable ha estat la incorporació de retalls creatius, amb dissenyadors com Pedro Palmas, Maldito Sweet, Aurelia Gil i Seco Seco liderant el look, i marques emergents joves com Brissus i Kiya. El 2020 sembla que ensenyarem la pell encara més, amb la tendència dels vestits de bany transparents com els de Bulu Beach, Anacarmoda, Diazar i Suharz.

Formes impossibles

Les calcetes amples i altes han estat pertot arreu a les passarel·les, amb Elena Morales combinant el look amb volants, volants també per a Arenas Negras i Aurelia Gil. Estampats en general amb sabor tropical encara que Ola Olita va apostar pels estampats orientals, i Eduardo Navarrete. Amb estampats inspirats en la cultura de Massai Mara All That She Loves amb la seva tie-dye, Pomeline opta per shorts tipus hot pants alts i Laut Apparel ens enlluerna amb les seves calcetes altes amb cristalls. A l'altre extrem de l'espectre, els shorts curts minúsculs per a home han causat sensació, com els de Holas Beachwear i Lucas Balboa.