El vestit de la núvia és molt important, però el pentinat i el maquillatge també. Han de formar un conjunt harmoniós, adaptat a l'estil personal de la noia i també «a les tendències del moment», remarca la perruquera i estilista Itziar Serrano.

A Perruqueria Itziar, de Manresa, pentinen moltes núvies. Cada una té la seva personalitat però totes tenen en comú un toc fresc i modern. Itziar Serrano explica que actualment els recollits sofisticats i les trenes treballades han donat pas a recollits simples i desfilats, «extremadament naturals».

Comenta que agrada molt aquest « look despentinat perquè afavoreix molt, no és ni artificial ni rígid». Sempre, això sí, amb el toc de gràcia que li donen unes mans professionals: «S'ha de veure un cabell molt ben tractat i cuidat, tant si s'opta per deixar la cabellera solta, que també està de moda, com si es fan recollits informals». Les opcions de pentinat són múltiples: «Cues baixes, trenes espigades, recollits amb flors naturals...». Escollir una opció o altra dependrà «de molts factors», apunta Serrano. Cal analitzar sempre «el físic de la noia, com té el cabell, quin vestit portarà, com és l'entorn on s'ha de casar, a quina època de l'any...».

La naturalitat del pentinat es manté en el maquillatge. «Els maquillatges de núvia que triomfen en aquests moments són molt naturals, que facin ressaltar les faccions i donin lluminositat a la cara», remarca Itziar Serrano.