Àpats més dinàmics i frescos amb show cooking o bufets amb plats originals. Aquesta és la tendència actual dels casaments, que s'han reinventat en els últims anys. La majoria de cerimònies no són religioses sinó civils, i moltes parelles opten, cada vegada més, per casar-se en un entorn de natura o buscar un espai exclusiu per als nuvis i convidats. Tot i això, s'han de tenir presents les opcions més tradicionals de bons restaurants amb menjador i jardins apropiats per a l'ocasió.

Tot i la importància de l'espai i la posada en escena, la gastronomia segueix sent clau i s'enfoca principalment en una cosa: el producte de qualitat. «Els nuvis solen apostar fort per l'aperitiu, que sigui complet i variat, amb estacions de diferents països, amb plats originals, bons i que sorprenguin els convidats», explica Òscar Piedra, propietari i cuiner del restaurant Ospi de Sallent. Són especialistes en càterings per a esdeveniments i tenen també la masia rural Els Quingles, de Calders, on ja tenen contractats una vintena de casaments per al 2020. «És un lloc bonic, amb un entorn natural que dona molt joc, amb espais oberts i amplis», explica Piedra, que compta amb un equip de professionals perquè el casament surti rodó: «Si els nuvis ho volen ens cuidem de tot: la decoració, el menjar, la música... sempre atenent els gustos i la necessitat dels clients». A més, a la primavera tenen previst estrenar suite per a nuvis i habitacions per a convidats, «perquè es puguin quedar a dormir».

L'oferta a la Catalunya Central és àmplia, per exemple a Cal Majoral, al Berguedà, també fan banquets. O a la comarca de l'Anoia, Montbruc (al Bruc) disposa d'instal·lacions idònies per celebrar la boda als peus de Montserrat.