Els bikinis i banyadors són peces delicades que s'espatllen fàcilment a l'estiu. El clor, el sol o la sal del mar són els principals enemics de la roba de bany, ja que espatllen la seva elasticitat i ens obliguen a renovar-los gairebé cada any.

Si t'has cansat de veure com s'espatlla ràpidament el banyador o bikini perfecte que tant t'havia costat trobar, aquí van deu consells que t'ajudaran a mantenir la teva roba de bany tan perfecta com el primer dia.

  • Si per casualitat aquest estiu vas a un spa, oblida't de portar el teu banyador o bikini favorit. El clor, els fungicides i l'aigua calenta de les piscines d'aquests llocs poden convertir la teva roba de bany en un autèntic desastre.
  • El clor és el pitjor enemic de la roba de bany. És igual si només ha estat un bany curt o si t'has passat hores a la piscina, el millor per cuidar els teves biquinis o banyadors i evitar que perdin la seva elasticitat és esbandir-los en arribar a casa. El salnitre de la mar no és tan agressiu, però després d'un bany entre les ones també és recomanable aclarir-los com més aviat millor.
  • Si et banyaràs a la platja o a un llac para esment en passar per zones rocoses, ja que les rascades que poden provocar en els banyadors o bikinis són irreparables. Això també pot passar amb la vora de la piscina.
  • Les cremes i els protectors solars són molt importants per a la pell. Així i tot, si vols evitar que perjudiquin la teva roba de bany vés amb compte a l'hora d'aplicar-los o fes-ho abans de posar-te el banyador.
  • Rentar a mà els bikinis i banyadors és fonamental per tal d'evitar que s'espatllin i allargar la seva vida almenys un altre estiu més. Utilitza aigua temperada amb una mica de sabó líquid neutre per poder eliminar les restes de clor i sal. Esbandeix-los també amb aigua temperada i dolça.
  • Durant la rentada és important no escorrer la roba de bany per a llevar l'excés d'aigua. D'aquesta manera només aconseguiràs que els bikinis o banyadors perdin elasticitat i que els colors es danyin.
  • A l'hora d'assecar-los, penja'ls a l'estenedor del revés i a l'ombra. D'aquesta manera evitaràs que el sol incideixi directament en els seus teixits i s'espatllin les fibres.
  • Deixa'ls assecar a l'aire. No utilitzis mai l'assecadora o els centrifugats de les rentadores. Acomiada't també de la planxa, ja que la calor pot perjudicar les fibres dels teixits.
  • Un error molt comú és guardar els bikinis o vestits de bany quan encara no estan totalment secs. La humitat pot espatllar els teixits i fa que apareguin les males olors.
  • Si rentes els teus bikinis o banyadors a la rentadora, posa'ls dins d'una bossa de roba perquè els adorns no s'enganxin amb la resta de peces.