El dissenyador japonès Kenzo Takada, conegut a tot el món com 'Kenzo', ha mort aquest diumenge als 81 anys en un hospital francès a conseqüència del coronavirus, segons ha informat un portaveu.

El dissenyador "va morir el diumenge, 4 d'octubre, a l'Hospital Americà de Neuilly-sud-Seine", segons aquest portaveu a l'agencia AFP, citada al seu torn per l'alemanya DPA.

El dissenyador, nascut en 1939 en la prefectura d'Hyogo, va aconseguir fama mundial gràcies als seus dissenys, perfums i productes de bellesa.

Takada va ser el primer dissenyador japonès a guanyar prominència en l'escena de la moda altament competitiva de París, i va gaudir de la seva primera oportunitat quan la revista Elle va presentar un dels seus dissenys en la seva portada al juny de 1970.

El dissenyador, que ha vestit a celebritats com Beyonce i Rihanna, va guanyar l'any següent el premi del Fashion Editor Club of Japan. A l'octubre de 1976 Kenzo va obrir la seva botiga insígnia, Kenzo, en la Place des Victoires, l'inici d'una llarga relació amb França.

Kenzo va anunciar la seva retirada en 1999 per perseguir una carrera al món de l'art.